I went Insane

Idag var det pressvisning av Gröna Lunds nya storsatsning i berg- och dalbaneväg, "Insane". Självklart var Whatsupsthlm på plats för att ta en åktur.


Grönan öppnar sina portar till tivolit på lördag den 25 april. Årets hetaste nyhet är berg- och dalbanan "Insane" som med sina nästan 36 meter över marken ser riktigt skrämmande ut. Banan når en maxhastighet på 60 km/h och kroppen utsätts som mest för 3,5 g.

Jättesatsningen från Gröna Lund kostade en rätt rejäl slant. 50 miljoner svenska kronor fick man lägga ut för att få till bygget. Men sedan har man fått en berg- och dalbana i världsklass också.

"Insane" ser verkligen insane ut. En ormliknande skapelse som trasslar in sig i sig själv är väl den bästa liknelsen jag kan göra.

Nu undrar ni säkert hur den var? Fantastisk! Den kändes oerhört smidig. Det gjorde inte ont någonstans på kroppen, inte ens när du ligger upp- och ner i 3,5G, under hela åkturen. Jag och min kollega Adam Linders skrattade oss till tårar genom åkturen.

Det enda man skulle kunna säga är synd var att den inte varade längre. Man vill ha mer av det roliga! Men helhetsintrycket är en hisnande upplevelse med massor av fart och fläkt.

Foton: Adam Linders