IKEA öppnar cityvaruhus i Gallerian

Sommaren 2022 öppnar IKEA ett stort cityvaruhus på fyra våningar och drygt 8 000 kvadratmeter i Gallerian mitt i stan.

Nu står det klart att IKEA slår upp dörrarna i Gallerians södra del nästa år. Varuhuset blir det första av sitt slag i Sverige.

– Det här är en fantastisk nyhet som vi har sett fram emot att berätta om under en tid. Gallerian, som sedan starten har varit en folklig och mångsidig handels- och mötesplats, välkomnar nu ett av Sveriges mest uppskattade och folkkära varumärken. Vi är väldigt stolta över att IKEA väljer att öppna i Gallerian, säger Cecilia Åkesson, centrumchef, i ett pressmeddelande.

Varuhuset får fyra våningsplan varav tre kommer att vara öppna för kunder. Här ska man kunna köpa ett brett sortiment av heminredningsprodukter och få personlig service av heminredningsexperter. Det ska även bli lättare att hitta mer hållbara produkter och lösningar. Dessutom kommer varuhuset att ha en avdelning enbart för second hand-möbler.

Satsningen kommer efter lättade restriktioner i pandemins spår.

– Att IKEA flyttar in i Gallerian är en historisk satsning som kan ses som ett tecken på citys återtåg efter pandemins slumrande. Många har längtat efter fysiska möten människor emellan och att känna den puls som finns i stadskärnor. Med denna och andra etableringar blåser vi tillsammans nytt liv i staden och jag är övertygad om att det kommer att få fler att återupptäcka både vad Stockholms city och Gallerian har att erbjuda, säger Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

Invigningen av IKEA:s nya cityvaruhus planeras till sommaren 2022. Varuhuset kommer att ha skyltfönster mot Jakobsgatan och Regeringsgatan.