Guiden till Stockholms bästa skobutiker

Guiden till Stockholms bästa skobutiker

Stiletter, mockasiner, sandaler, kilklackar, kängor, stövlar, sneakers – det är väl inte för intet som uttrycket "skon är kvinnans bästa vän" har myntats, men givetvis är skorna ofta A och O även för män. Och vare sig du är en inbiten skofetischist, älskar snygga sneakers eller helt enkelt prioriterar fotriktiga skor så kan vi hjälpa dig att hitta bra skobutiker i Stockholm. För skor i stan finns det gott om, frågan är bara vilka butiker som är allra bäst. Här guidar vi dig till de butiker som definitivt är värda ett besök när det är dags att köpa skor i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Bästa skobutikerna i Stockholm
  1. NK – Från street till lyx
  2. Sko-Uno – Levande legender
  3. Skoaktiebolaget – Exklusiva skor för män
  4. Savannahs – Litet men genomtänkt urval
  5. Eytys – Svenskt unisex-märke
  6. ATP Atelier – Sverige möter Italien
  7. Stinaa J – Fotriktigt för alla tillfällen
  8. Swedish Hasbeens – Uppdaterad träsko
 2. Sneakerbutiker
  1. Sneakersnstuff – Sneaker-mecka
  2. Skobaren – Skor och bar
  3. Axel Arigato – Svenskgrundat
  4. Foot Locker – Stort utbud
 3. Extratips
  1. Bäckmans Skoservice – Äkta skoproffs

Bästa skobutikerna i Stockholm

Här kan du köpa skor i Stockholm

NK

Från street till lyx

NK har det mesta i skoväg, oavsett om man är ute efter sportigt eller dressat. Mycket finns givetvis att hitta på dam- respektive herrskoavdelningen på gatuplan, där man kan shoppa skor från både klassiska märken och nya modedesigners.

Sko-Uno

Hemsida

Levande legender

En äkta institution i Skostockholm! Här finns allt från Dr. Martens och grova boots till platåer, myggjagare och väldigt mycket mer. Personalen är hängiven och kan berätta allt och lite till om de legendariska skomodellerna.

Skoaktiebolaget

Hemsida

Exklusiva skor för män

Här gömmer sig en liten pärla för män med passion för välgjorda och trendriktiga skor. På Skoaktiebolaget hittar man såväl erkända engelska varumärken som skor från italienska och spanska återförsäljare. Samtliga skor som finns till försäljning är kvalitetssäkrade och tillverkade i klassisk anda. Och förutom skor kan du inhandla accessoarer som skärp, sockor och skohorn.

Savannahs

Hemsida

Litet men genomtänkt urval

Tanken bakom Savannahs är att samla ett urval av de allra mest exklusiva designermärkena under ett och samma tak. Den som är galen i skor kan gå loss bland såväl välkända märken som nykomlingar inom skodesignvärlden. Främst hittas skomode från New York, Milano, London och Paris.

Eytys

Svenskt unisex-märke

Den för Eytys karakteristiska lila flärpen bakpå skon syns till på var och varannan persons fötter numera, och det är lätt att förstå varför. Det svenskgrundade märket satsar på unisex-skor där storlekarna sträcker sig från 35 till 46 och erbjuder såväl enkla sneakers som riktiga statementskor.

ATP Atelier

Sverige möter Italien

ATP Atelier beskrivs som ett kärleksbarn mellan svensk och italiensk stil och livsstil. Detaljer, läder och hantverk är deras ledord som förvandlas till både moderna och tidlösa skor som designas i Stockholm och tillverkas för hand i Toscana på ett familjeägt företag. I butiken hittar du bland annat stilrena pumps, sandaler, stövletter och loafers för henne.

Stinaa J

Fotriktigt för alla tillfällen

Vill du ha snygga och tidlösa men ändå fotriktiga skor ska du bege dig till Stinaa J. Här hittar du bekväma och stödjande skor för vardag, fest, motion och arbete.

Swedish Hasbeens

Uppdaterad träsko

Swedish Hasbeens hämtar sin inspiration från 1970-talets mammor och modeikoner, med en cigarett i handen och stilrena träskor på fötterna. Här hittar du sandaler med öppen och stängd tå, traditionella träskor, boots och stövlar, alla gjorda för hand av vachettaläder eller veganskt läder.

Sneakerbutiker

Här kan du köpa sneakers i Stockholm

Sneakersnstuff

Hemsida

Sneaker-mecka

Du som älskar sneakers men inte har råd eller tid att boka en resa till New York kan pusta ut. Hippa SNS på Södermalm är ett populärt alternativ. Här finns bland annat collaborations och andra eftertraktade släpp, och personalen hjälper gärna till att hitta rätt.

Skobaren

Skor och bar

Skobaren är inte en vanlig skoaffär – jo, kanske kan det se ut som det vid en första anblick, men man kombinerar faktiskt skor, kaffe och vin här. Sortimentet är handplockat och innefattar allt från kända kvalitetsvarumärken till lokalt handgjorda produkter, och du kan också boka en vinprovning eller gå på event med musik och drinkar.

Axel Arigato

Svenskgrundat

Ett skomärke som blivit omåttligt populärt de senaste åren är Axel Arigato, som gör stilrena och trendiga skor för både dam och herr. Det grundades i Göteborg 2014 och fokuserar i första hand på sneakers. Ett stort plus är att de tillverkas i Europa, i första hand Porto i Portugal.

Foot Locker

Hemsida

Stort utbud

Den här berömda kedjan finns över hela världen och är känd för sitt stora utbud av sneakers. Här trängs mängder av varumärken på hyllorna, allt från Nike, Adidas och Fila till Vans, New Balance och Puma. Inne i stan hittar du deras butik i Gallerian.

Extratips

Bäckmans Skoservice

Äkta skoproffs

Bäckmans är inte bara en ansedd skomakare; i butiksdelen kan man även köpa kvalitetsskor från märken som Red Wing och R.M.Williams. Hit kommer man med andra ord för att investera i långlivade skodon.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;