Med kocken och krögaren Klas Lindberg i spetsen arrangerar Vasastadsrestaurangen Portal ständigt intressanta evenemang såsom inspirationskvällar där man fokuserar på en och samma råvara eller komponent. Under vintern händer mycket kul på restaurangen.
Under december gör Portal som de brukar och kompletterar sin à la carte med en lite juligare decembermeny, gjord på det bästa som säsongen har att erbjuda. Menyn erbjuds under både lunch och middag.
Därefter följer en rad med inspirationskvällar där gästerna får se och lyssna till Klas Lindberg som lagar och serverar snacks samtidigt som han delar med sig av sina bästa knep. Efteråt serveras middag i matsalen, där maten ingår men drycken betalas på plats. Inspirationskvällarna ges under tre tillfällen i vinter, med olika teman.
Såskurs den 13 januari
Lär dig alla Portals favoritsåser – och knepen som tar dem till nästa nivå. Smörsåser, vinägretter och oljor samt rödvins- och vitvinssåser står på agendan. 1395 kr.
Fisk och skaldjur den 26 januari
Nu smakar fiskarna och skaldjuren som allra bäst. Klas berättar varför och visar samtidigt hur de bäst hanteras och tillagas. Under kvällen går han igenom hur du öppnar och tillreder pilgrimsmussla, olika tillagning av havskräfta samt berättar om svenska ostron och blåmusslor. 1595 kr.
Viltkött den 9 februari
Portal har ett nära samarbete med slaktarna och köper hela djur – och börjar således bli lite av experter på att ta hand om allt på dem. Klas berättar mer och visar hur man benar ur en viltstek, hur han gör färser och korvar samt vilka innetemperaturer och ugnstemperaturer som gäller. 1595 kr.
Aktiviteterna bokas via Portals hemsida.