Portal Restaurant

3,7
19 betyg
$$$
Europeisk restaurang
Portal
3,7
19 betyg

Det var i juli 2015 som Klas Lindberg tog över lokalen på Sankt Eriksplan 1 och påbörjade projekt Portal. Knappt ett år senare öppnade han dörrarna till sin nya krog, som två år senare skulle få sin egen bar, matstudio och ett chambre séparée på andra sidan portalen. Den gemensamma nämnaren stavas enkel gastronomi och dryck.

Portals matkoncept lyder "okomplicerat". Fokus ligger på tydliga smaker och fina råvaror, som ska skapa en genuin men enkel matupplevelse tillsammans med väl utvald dryck för en gastronomisk helhet. Här står råvaran alltid i fokus, oavsett om det gäller grönsaker, fisk eller kött. Allt är noggrant utplockat för en aktuell och levande meny. Maten tillagas med laktosfria mejeriprodukter, och vegetariska och veganska alternativ går alltid att få. Bortsett från à la carte hittas alltid den svarta tavlan med dagens rätter.

Krögaren och kocken Klas Lindberg har bland annat vunnit titlar som Årets kock och varit med och tagit OS-guld tillsammans med Kocklandslaget. Portal är hans första egna restaurang i större mått, tidigare har han arbetat på bland annat PM & Vänner i Växjö samt trestjärniga Arpège i Paris.

Intill hittar du Portal Bar, restaurangens busiga småsyskon. Portal erbjuder även en matstudio där de utvecklar sin matlagning, men det är också en plats som lämpar sig utmärkt för helkvällar, matlagningskurser och olika evenemang. Vid det stora bordet, deras chambre séparée, kan man sitta upp till 34 personer i en privat del, inhyst längst in i Portal Bar.

Under sommaren finns även en stor uteservering mitt på torget utanför Portal.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
19

Recensioner av Portal

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Lång härlig lunch på Portal! Bokad kl 13.00, då kan man sitta länge. Löjromschips som start, alltid lika gott! Fortsatte sedan med mer löjrom i form av LOVE STEW med löjrom från Bottenviken, glaserad småpotatis och luftig äggkräm med b...

·

Edit 2022: Varit här igen och tyckte det var bättre nu, höjer betyget ett snäpp. Fortfarande långt ifrån golvad dock, men det klarar 4an med nöd och näppe.

Originalrecension 2017: Höga förväntningar gjorde mig relativt besviken. Fin m...

Good Place and food but I find that the dish I ordered have less cooked mushrooms else no complaints. :)

Jahaaaa, det är såhär en bra lunch ska smaka! Varför har ingen sagt något?

Ooooetroligt vällagad lunch med fina råvaror och extra finess. Åt en fisk Wallenbergare och undrade vad det var frågan om, så jäkla gott.

Otrolig...

Jag hade väldigt höga förväntningar på denna restaurang, då de vunnit priser etc. Dessvärre uppfyllde inte mina förväntningar. Jag gillar verkligen lokalen och riktigt bra service. Ostron som jag tog som förrätt var riktigt bra. Till huvudrä...

Min recension begrundas på mitt besök för 1,5 år sedan så det finns en chans att det kan ha ändrats.
Jag hade höga förväntningar när jag besökte Portal efter att ha läst flera recensioner om stället. Läget ligger mysigt ti...

Avser en lunch. Portal är bra, mysigt och perfekt när man känner för en lite finare lunch. Jag åt inkokt lax som tyvärr var på gränsen till för rå i mitten, men den slank såklart ned tillsammans med goda tillbehör. Hade väntat mig...

·

Lunch & middag
Här vet man ur man kombinerar råvaror, smaker och trollar fram en genialisk måltid.
Säsongbaserat, enkelt men långt ifrån simpelt.
Helt enkel en person som älskar sitt jobb, kan sitt jobb och måste ha varit en trollkarl i si...

Lite dyr för att vara lunchrestaurang, men bra kvalité. Lite fine dining-varning.

En utav mina stockholmsfavoriter! Råbiffen är guld. Smårätter i baren, ett gott vin och avsluta med en ostbit. Mums. ÄLSKAR inredningen, nordiskt i förstaklass!

Ger den här mysiga kvarterskrogen 3,5 stjärnor. Jag hade förväntat mig att mitt andra besök på restaurangen skulle vara lika bra som mitt första besök för två år sedan, men tyvärr innehöll kvällen en del moment som kan för...

Besökte Portal nyligen för en fredagsmiddag med relativt låga förväntningar som tyvärr stämde bra in på verkligheten. Vi fick en servitris som antingen hade en väldigt dålig dag (alla är väl människor), eller så var hon helt e...

Vi åt en rätt som bestod av tre olika sorters lamm. Lammfilé, lammkorv och lanmbog. Underbart god. Det bara smälte i mun. Rekommenderas varmt.Trevlig atmosfär. Vi satt en trappa upp. Mycket trevlig personal.

Top notch, skön personal m ledig och personli stil, maten över förväntan!!!

Bedrövligt! Har ätit där tidigare och det var mediokert. Ville ta ett glas vin ikväll och då fick vi höra " ni kan väl tänga in er i baren om ni verkligen vill" trots att det fanns plats. Bra service? Nej enligt mig.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Beklämmande svag och långsam service av vacker men helt ointresserad personal som inte självmant frågade om maten smakade bra, om något saknas, hällde upp mer vatten etc. Svensk service när den är som sämst. Skärpning! Undvik kalvrätten.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
19

Representerar du Portal Restaurant?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vad kostar det att äta på Portal Restaurant?

Portal Restaurant ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på Portal Restaurant?

På Portal Restaurant serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Skandinaviskt

Serverar Portal Restaurant lunch?

Ja, Portal har lunchserveringar.

Har Portal Restaurant uteservering?

Ja, Portal Restaurant har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Portal Restaurant?

Portal Restaurant ligger på Sankt Eriksplan 1, Stockholm, Vasastan. I närheten ligger Sankt Eriksplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 150m).