Piemonte står i fokus på Capriccis vinmakarmiddag. Piemonte står i fokus på Capriccis vinmakarmiddag.

Italiensk vinmakarmiddag på Capricci

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Ett par gånger per år bjuder Capricci in till vinmakarmiddag i restaurangen vid Hornstulls strand. Den 27 februari är det dags igen, då den italienska krogen gästas av Daniela från Cascina Rabaglio, för en helkväll med fokus på Piemonte. 

Under Capriccis vinmakarmiddagar hyllar man hantverket bakom vinet och den matkultur som vinregionen representerar. Denna gång riktas fokus på Piemonte, och utöver noga utvalda viner serveras en fyrarättersmeny med godsaker som burrata, tryffelrisotto och oxfilé. Bakom drycken står vinproducenten Daniela, som driver vingården Cascina Rabaglio tillsammans med sin bror och sin make. Med rötter i Alba producerar de viner som är karaktäristiska för områdets tradition – från Barbaresco till Barbera d'Alba.

Vinmakarmiddagen kostar 1 200 kronor per gäst och innefattar vinprovning, mat och berättelser om livet som vinmakare. Bokas via Capriccis hemsida.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.