Ett par gånger per år bjuder Capricci in till vinmakarmiddag i restaurangen vid Hornstulls strand. Den 27 februari är det dags igen, då den italienska krogen gästas av Daniela från Cascina Rabaglio, för en helkväll med fokus på Piemonte.
Under Capriccis vinmakarmiddagar hyllar man hantverket bakom vinet och den matkultur som vinregionen representerar. Denna gång riktas fokus på Piemonte, och utöver noga utvalda viner serveras en fyrarättersmeny med godsaker som burrata, tryffelrisotto och oxfilé. Bakom drycken står vinproducenten Daniela, som driver vingården Cascina Rabaglio tillsammans med sin bror och sin make. Med rötter i Alba producerar de viner som är karaktäristiska för områdets tradition – från Barbaresco till Barbera d'Alba.
Vinmakarmiddagen kostar 1 200 kronor per gäst och innefattar vinprovning, mat och berättelser om livet som vinmakare. Bokas via Capriccis hemsida.