Foto: Anton Renberg Foto: Anton Renberg

Japansk pop-up intar terrassen på Tak

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

I juni blir det japanska smaker när kockarna Max Inazawa Westerlund och John Forssell tar över utomhusköket på en av stans hetaste takrestauranger.

Pop-up-konceptet, som går under namnet Miyakodori, är hämtat från japanska yakitoribarer, med spett som grillas över japanskt kol. Tänk personligt, familjärt, säsongsbaserat och en tradition av att ta tillvara på hela råvaran. Bakom konceptet står Max Inazawa, som har erfarenhet från såväl Tokyo som från trestjärniga Frantzén, tillsammans med John Forssell som bland annat varit med och startat upp AG.

Miyakodori huserar på Tak den 3-30 juni.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.