Japanska bakverk i fokus när Ai Ventura gästspelar på TAK

När TAK öppnar sitt kalendarium för hösten ställs siktet in på kakor och bakverk. Den Tokyo-skolade konditorn Ai Ventura kommer att gästspela under fem söndagar i rad, med start den 23 augusti. Besökarna bjuds då in till en 'Afternoon Tea' för att ta del av ett i Sverige outforskat område inom japansk gastronomi: desserter, bakelser och kakor.

TAK startar hösten med att bjuda in Ai Ventura till sin takterrass IMA. Ai Ventura utbildade sig till konditor i Japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor hon i Sverige, där hon har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon.

”När jag flyttade till Sverige märkte jag att intresset för japansk mat var stort men att väldigt få hade någon relation till japanska bakverk. Det har sedan dess varit lite av mitt mål att introducera det japanska till svenska fikabord. Därför känns det roligt att återigen få TAK som arena för detta”, säger Ai Ventura i ett pressmeddelande.

Från TAKs håll hoppas man med Ai kunna bjuda på något som man vanligtvis inte hittar så lätt i Sverige.

”Många är väl förtrogna med japansk mat men få har provat japanska bakelser och kakor, som är en stor och viktig del av den japanska matkulturen. Därför är det både roligt och utbildande att erbjuda både fikaälskare och matintresserade någonting nytt”, säger TAKs vd Henrik Jakobsen.