Junibacken öppnar igen – med Pippi-utställning

Efter att ha hållt stängt i fyra månader på grund av coronaviruset kan Junibacken äntligen öppna igen. Det firas med en helt ny utställning om Pippi Långstrump.

Pippi Långstrump firar i år 75-årsjubileum, vilket var tänkt att uppmärksammas på Junibacken redan i maj innan coronapandemin kom emellan. Efter att ha hållt stängt i nästan fyra månader kan nu Junibacken på Djurgården äntligen öppna igen och i samband med det även den nya utställningen "Huller om buller med Pippi Långstrump".

Den 10 juli slår upplevelsehuset upp portarna och bjuder in både barn och vuxna att uppleva välkända scener från de omtyckta böckerna och filmerna om Pippi Långstrump. Besökare kommer bland annat att kunna krypa in i sockerdricksträdet, leka i godisbutiken och fika i Prussiluskans hem.

– Vi har infört en rad åtgärder som gör att vi känner oss trygga med att kunna öppna med besökarnas säkerhet som högsta prioritet. Det har varit en tuff tid och nu är vi glada att öppna och att få hylla Pippis jubileum, även om det blev lite senare än planerat. Vi öppnar ansvarsfullt och tar in mycket förre besökare än normalt, säger Kajsa Medin Hansen, VD på Junibacken.