Makki Makki har lanserat en kanelbulle-sub, som är en ny twist på en klassisk kanelbulle. Det är en lekfull limited edition-macka som ska ta fikafavoriten till en ny nivå. Deras kanelbulle-sub serveras mellan den 24 september och 4 oktober.
Det är inte helt ovanligt att klassiska bakverk uppgraderas och lanseras i nya former, vi har sett det förr med framförallt semlor. I år har Makki Makki lanserat en kanelbulle-sub, lagom till Kanelbullens dag den 4 oktober.
En kanelbulle-sub är en varm macka som är fylld med kanelbullefyllning, det vill säga smör, socker och kanel. Den toppas sedan med en len cream cheese-glasyr och pärlsocker. Allt bakas och monteras på plats, framför gästerna, på bara några minuter.
– Vi ville göra något som både känns självklart och otippat. Kanelbulle-suven är den ultimata fikan, varm, mjuk och kanelig…, säger Makki Makki i ett pressmeddelande.
Från och med den 24 september och fram till den 4 oktober kan man prova en kanelbulle-sub på Makki Makkis restauranger, på Södermalm eller i Solna Centrum.