Kanelbulle-sub på Makki Makki. Foto: Press Kanelbulle-sub på Makki Makki. Foto: Press

Kanelbulle-sub är här – nu lanseras ny variant på kanelbulle

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Makki Makki har lanserat en kanelbulle-sub, som är en ny twist på en klassisk kanelbulle. Det är en lekfull limited edition-macka som ska ta fikafavoriten till en ny nivå. Deras kanelbulle-sub serveras mellan den 24 september och 4 oktober.

Det är inte helt ovanligt att klassiska bakverk uppgraderas och lanseras i nya former, vi har sett det förr med framförallt semlor. I år har Makki Makki lanserat en kanelbulle-sub, lagom till Kanelbullens dag den 4 oktober.

En kanelbulle-sub är en varm macka som är fylld med kanelbullefyllning, det vill säga smör, socker och kanel. Den toppas sedan med en len cream cheese-glasyr och pärlsocker. Allt bakas och monteras på plats, framför gästerna, på bara några minuter.

– Vi ville göra något som både känns självklart och otippat. Kanelbulle-suven är den ultimata fikan, varm, mjuk och kanelig…, säger Makki Makki i ett pressmeddelande.

Från och med den 24 september och fram till den 4 oktober kan man prova en kanelbulle-sub på Makki Makkis restauranger, på Södermalm eller i Solna Centrum.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.