Kanelbullens dag – med kompisfika för alla

På kanelbullens dag den 4 oktober kan man både fika och träffa nya kompisar. Då bjuder nämligen Kompisbyrån och Nema Problema in till integrationsfika där folk med olika bakgrund kan mötas – och äta bullar, såklart.

Med kompisfikat vill de två organisationerna visa att det kan vara kul och enkelt att bidra till ett mer inkluderande samhälle: här får nya och etablerade svenskar möjlighet att träffas på ett lustfyllt sätt.

– Det här blir tredje året vi arrangerar kompisfika och det är alltid lika härligt! Alla är välkomna och förutom gratis kanelbullar och kaffe utlovar vi nya vänner, skratt och spännande överraskningar. För alla barn kommer dessutom att finnas lekar och pyssel i vår kids corner, berättar Vilhelm Skoglund, verksamhetsansvarig på Nema Problema.

De som kommer på kompisfikat får chansen att byta erfarenheter, hjälpa till att öva på svenska och äta nybakta kanelbullar. Det blir även skattjakt, quiz, lotteri och annat roligt för barn och vuxna.

– Att träffa en fikakompis är ett roligt sätt att engagera sig, där man genom att göra något så enkelt som att fika kan bidra med språkträning och ett bredare kontaktnät för den som är ny i Sverige. Något som i sin tur kan leda till så mycket mer, allt från jobb- och bostadsmöjligheter till vänskap för båda parter, säger Miriam Ghebressilasie på Kompisbyrån.

Fikat äger rum klockan 17-19 på Park Café, Magnus Ladulåsgatan 1.