Kinesisk vårfestival intar Tako

Kinesisk vårfestival intar Tako

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 1-5 mars firar Tako in våren med en fem dagar lång vårfestival i kinesisk anda. Bland annat presenteras nya maträtter och drycker på menyn.

Inspirationen till festivalen kommer från kalenderskiftet som nyligen firades i Kina och den efterföljande vårfestivalen, då familj och vänner samlas för att äta gott tillsammans.

Under veckan serverar Tako bland annat House Beijing Duck, Biang Biang Hot Noodles, Steamed Shrimp Dumplings och friterad banan med svart te-glass. Det blir även kalla, friska drycker som kinesisk lager med toner av jasmin, tibetansk ale och den kinesiska spritsorten Baijiu. Förutom kinesisk öl och sprit dyker även två nya cocktails upp som är skapade för att passa till maten.

Hela festivalen avslutas på lördagen med en lyktfestival som gästas av Ludvig Sääf, kinesisk dryckessommelier och expert på Baijiu.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.