Klassiska söndagsmiddagar på Bistroteket

Att söndagar är familjära av tradition, det är något som Bistroteket kan intyga. Den omtyckta Sofo-krogen avslutar varje vecka med en klassisk söndagsstek som serveras på stora fat, precis som förr i tiden.
- Söndagar brukar vara dagen då man träffar familjen och tar sig tid till att äta tillsammans, säger Bistrotekets ägare Makis Batsoulis.

Trots att söndagsmiddagar är en klassisk företeelse är det få Stockholmskrogar som har anammat traditionen. Hos Bistroteket serveras ett nytt långkok varje söndag, och tanken är så klart att maten ska delas sinsemellan.

- Menyn har ett nytt tema varje söndag, men det är alltid någon typ av söndagsstek som har fått stå länge och puttra i ugnen, berättar Makis.

Bortsett från att samla sällskap i slutet av veckan ska söndagsmiddagen även vara lite snällare mot plånboken. Konceptet lockar många familjer och par, men även vänner och större sällskap bokar bord. Själv tar Makis tillfället i akt att samla sin egen familj, och middagen har blivit en personlig favorit.

- Jag älskar den här typen av mat, speciellt på söndagar. När jag väl äter med familjen så är det just på söndagar, det är lite mer familjärt när vi kan dela på en stek.

Den vanliga à la carte-menyn serveras samtidigt.

Tid: Från kl 16 varje söndag
Pris: 195 kr/person
Mer information: Bistroteket