Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bistroteket

4,2 • 13 recensioner
Bistroteket

Ett klassiskt brasserie med en twist - så kan Bistroteket vid krogtäta Nytorget beskrivas. Med generösa öppettider och humana priser erbjuds något för nästan alla, från morgon till kväll. Sommartid finns även en trottoarservering att slå sig ned på.

På Bondegatan 54 i Sonjas Greks gamla lokaler ligger denna moderna kvarterskrog som slog upp sina portar efter en totalrenovering. Bakom Bistroteket står kocken Anders Berglund - som tidigare stått för maten på Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger - tillsammans med Makis Batsoulis.

Kakel- och trägolv, svartlaserad bar, marmorbord och mässingdetaljer - som hämtat från en snygg bistro i New York. Tillgänglighet och öppenhet ligger helt rätt i tiden och är även ett koncept som Bistroteket har anammat. Tanken är nämligen att du ska kunna inleda dagen med en frukost och avsluta kvällen sent med något i baren, eller varför inte avrunda veckan med brunch? På menyn hittar du en fusion av det franska och svenska köket.

Bortsett från mat erbjuds även återkommande events med olika teman såsom fredagsbubbel med dj:s och ostron. Varje söndag kan man dessutom avsluta veckan med Bistrotekets långkok.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Trevlig och fin bistro! Bra service och riktigt god mat. Åt en råraka till förrätt och en genomtänkt vegetarisk rätt på sparrisbroccoli till varmrätt.

Bistroteket är ett väldigt trevligt tillskott i närheten av Nytorget. Konceptet påminner om Nybrogatan 38/Nytorget 6 med en bistro håller öppet från frukost till sen kväll och som är välkomnande, lättillgängligt och prisvärt. Den hä... Visa hela »

Väldigt bra mat men personalen agerade konstigt när några i sällskapet frågade om veganskt alternativ.

Blev en helglunch här nyligen. Beställde råbiffen och dog lite när jag tog första tuggan, riktigt god! Annorlunda från någon annan råbiff jag ätit, på ett positivt sätt. Bra pommes också! Mindre bra service dock vilket sänker bet... Visa hela »

Härlig stämning & jättegod mat!

Så gott, trevlig miljö och trevlig personal!

Äntligen ett riktigt bra ställe i hörnet Bondegatan/Renstiernas! Snygg inredning, otroligt trevlig personal och fantastiska burgare sammanfattar min nya kvartersrestaurang väl.

Jättebra frukost! Mycket bra men bullrigt på lunchen så det är svårt att tala med lunchkompisen.

God lunch och snygg miljö. Tycker dock det är lite dålig ljuddämpning så det blir ganska hög ljudvolym när det är mycket folk i lokalen.

Väldigt god mat i trevlig atmosfär, Trevlig personal och stämning! Rekommenderas starkt. Bra event på fredagar med bubbel och Dj

ny bistro på söder som håller hög klass på mat samt service. Snygg lokal med fina interiördetaljer. Snygg och välfylld bar! Återkommer gärna

God mat och bra service men tyvärr är ljudnivån hemsk då det är fullsatt på luncher och kvällar!

Så tycker pressen

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2016-04-01

“Sympatisk ambition i kombination med humana priser gör att den moderna krogpubliken kommer att återkomma till den franska kvarterskrogen Bistroteket.”

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2015-11-05

“Klassikern råraka med löjrom är pimpad med lättsyltad lök, brynt smör-pulver och rökt gräddfil. Hade vi inte skämts skulle vi ha slickat tallriken.”