Ett klassiskt brasserie med en twist - så kan Bistroteket vid krogtäta Nytorget beskrivas. Med generösa öppettider och humana priser erbjuds något för nästan alla, från morgon till kväll. Sommartid finns även en trottoarservering att slå sig ned på.
På Bondegatan 54 i Sonjas Greks gamla lokaler ligger denna moderna kvarterskrog som slog upp sina portar efter en totalrenovering. Bakom Bistroteket står kocken Anders Berglund - som tidigare stått för maten på Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger - tillsammans med Makis Batsoulis.
Kakel- och trägolv, svartlaserad bar, marmorbord och mässingdetaljer - som hämtat från en snygg bistro i New York. Tillgänglighet och öppenhet ligger helt rätt i tiden och är även ett koncept som Bistroteket har anammat. Tanken är nämligen att du ska kunna inleda dagen med en frukost och avsluta kvällen sent med något i baren, eller varför inte avrunda veckan med brunch? På menyn hittar du en fusion av det franska och svenska köket.
Bortsett från mat erbjuds även återkommande events med olika teman såsom fredagsbubbel med dj:s och ostron. Varje söndag kan man dessutom avsluta veckan med Bistrotekets långkok.