Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bistroteket

4,0 • 18 recensioner
Bistroteket

Ett klassiskt brasserie med en twist - så kan Bistroteket vid krogtäta Nytorget beskrivas. Med generösa öppettider och humana priser erbjuds något för nästan alla, från morgon till kväll. Sommartid finns även en trottoarservering att slå sig ned på.

På Bondegatan 54 i Sonjas Greks gamla lokaler ligger denna moderna kvarterskrog som slog upp sina portar efter en totalrenovering. Bakom Bistroteket står kocken Anders Berglund - som tidigare stått för maten på Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger - tillsammans med Makis Batsoulis.

Kakel- och trägolv, svartlaserad bar, marmorbord och mässingdetaljer - som hämtat från en snygg bistro i New York. Tillgänglighet och öppenhet ligger helt rätt i tiden och är även ett koncept som Bistroteket har anammat. Tanken är nämligen att du ska kunna inleda dagen med en frukost och avsluta kvällen sent med något i baren, eller varför inte avrunda veckan med brunch? På menyn hittar du en fusion av det franska och svenska köket.

Bortsett från mat erbjuds även återkommande events med olika teman såsom fredagsbubbel med dj:s och ostron. Varje söndag kan man dessutom avsluta veckan med Bistrotekets långkok.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 jun 2017 · Uppdaterad

Trevlig och fin bistro! Bra service och riktigt god mat. Åt en råraka till förrätt och en genomtänkt vegetarisk rätt på sparrisbroccoli till varmrätt.

6 maj 2018

Trevlig personal, väldigt trevlig lokal och mycket prisvärt! Maten var god och vi blev även väldigt mätta, vilket uppskattas! Delar av sällskapet hade algerier och detta sköttes kanon av personalen som låg ett steg före oss i vad vi tänkte be om, b. Visa hela »

20 aug 2018

Ätit här flera gånger, deras specialité är skaldjuren!!

10 jul 2018 · Uppdaterad

Ätit både kvällsmat och frukost och var myycket nöjd båda gångerna! Trevlig personal, god mat och härlig stämning vilket kan göra både frukostmötet och middagsdejten till en succé!

2 sep 2015

Riktigt snygg inredning à la New York bistro, trevlig atmosfär och kunnig personal. Ett kul tillskott till området. Och viktigast så klart – maten, som var fantastisk.

Listad i: Favoriter
31 aug 2015 · Uppdaterad

Bistroteket är ett väldigt trevligt tillskott i närheten av Nytorget. Konceptet påminner om Nybrogatan 38/Nytorget 6 med en bistro håller öppet från frukost till sen kväll och som är välkomnande, lättillgängligt och prisvärt. Den hä... Visa hela »

29 mar 2016

Väldigt bra mat men personalen agerade konstigt när några i sällskapet frågade om veganskt alternativ.

15 jun 2015

En dag var bara Sonjas Grek stängt och istället fanns där en skylt med Bistroteket och med texten "här kan du börja din dag och avsluta din kväll". Mycket inbjudande och även hemsidan lovade gott så jag har varit sugen på att testa de ett bra... Visa hela »

11 feb 2016

Blev en helglunch här nyligen. Beställde råbiffen och dog lite när jag tog första tuggan, riktigt god! Annorlunda från någon annan råbiff jag ätit, på ett positivt sätt. Bra pommes också! Mindre bra service dock vilket sänker bet... Visa hela »

24 mar 2018

Ett trevligt ställe, var här med ett gäng tjejkompisar och tog ett glas vin. Mycket bra och snabb service trots mycket folk en löningshelg.

30 okt 2017

Härlig stämning & jättegod mat!

6 nov 2015

Äntligen ett riktigt bra ställe i hörnet Bondegatan/Renstiernas! Snygg inredning, otroligt trevlig personal och fantastiska burgare sammanfattar min nya kvartersrestaurang väl.

3 sep 2017

Så gott, trevlig miljö och trevlig personal!

3 sep 2016

Jättebra frukost! Mycket bra men bullrigt på lunchen så det är svårt att tala med lunchkompisen.

28 okt 2015

God lunch och snygg miljö. Tycker dock det är lite dålig ljuddämpning så det blir ganska hög ljudvolym när det är mycket folk i lokalen.

3 jun 2016

Väldigt god mat i trevlig atmosfär, Trevlig personal och stämning! Rekommenderas starkt. Bra event på fredagar med bubbel och Dj

16 feb 2016

ny bistro på söder som håller hög klass på mat samt service. Snygg lokal med fina interiördetaljer. Snygg och välfylld bar! Återkommer gärna

23 dec 2015

God mat och bra service men tyvärr är ljudnivån hemsk då det är fullsatt på luncher och kvällar!

Så tycker pressen

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2016-04-01

“Sympatisk ambition i kombination med humana priser gör att den moderna krogpubliken kommer att återkomma till den franska kvarterskrogen Bistroteket.”

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2015-11-05

“Klassikern råraka med löjrom är pimpad med lättsyltad lök, brynt smör-pulver och rökt gräddfil. Hade vi inte skämts skulle vi ha slickat tallriken.”