Bistroteket

3,7
29 betyg
$$-$$$
Kvarterskrog
Bistroteket
3,7
29 betyg

Ett klassiskt brasserie med en twist – så kan Bistroteket vid krogtäta Nytorget beskrivas. Med generösa öppettider och humana priser erbjuds något för nästan alla, från morgon till kväll. Sommartid finns även en trottoarservering att slå sig ned på.

På Bondegatan 54 i Sonjas Greks gamla lokaler ligger denna moderna kvarterskrog som slog upp sina portar efter en totalrenovering. Bakom Bistroteket står kocken Anders Berglund - som tidigare stått för maten på Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger – tillsammans med Makis Batsoulis.

Kakel- och trägolv, svartlaserad bar, marmorbord och mässingdetaljer - som hämtat från en snygg bistro i New York. Tillgänglighet och öppenhet ligger helt rätt i tiden och är även ett koncept som Bistroteket har anammat. Tanken är nämligen att du ska kunna inleda dagen med en frukost och avsluta kvällen sent med något i baren, eller varför inte avrunda veckan med brunch? På menyn hittar du en fusion av det franska och svenska köket.

Bortsett från mat erbjuds även återkommande events med olika teman såsom fredagsbubbel med dj:s och ostron. Varje söndag kan man dessutom avsluta veckan med Bistrotekets långkok.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
29

Recensioner av Bistroteket

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
·

Update: 18.11.01
Besviken på att de använder halvfabrikerade produkter. Jag vet att de flesta restauranger måste köra storköp etc etc men det hade känns mer ok om köket ansträngde sig att maskera detta och inte få serverat mat som får enn att...

Listad i: Brunch/Helglunch
·

Nej, fan. Mitt senaste besök här var ett totalt haveri. Personalen var otrevlig, respektlös och arrogant. Bad om en flankstek stekt medium, den var blå i mitten.
Vår kypare skakade när han hällde upp rödvin och skvätte lite här och var. Pupill...

·

Trevlig och fin bistro! Bra service och riktigt god mat. Åt en råraka till förrätt och en genomtänkt vegetarisk rätt på sparrisbroccoli till varmrätt.

·

Bistroteket är ett väldigt trevligt tillskott i närheten av Nytorget. Konceptet påminner om Nybrogatan 38/Nytorget 6 med en bistro håller öppet från frukost till sen kväll och som är välkomnande, lättillgängligt och prisvärt. Den hä...

Vi var här igår och åt Moules och jag säger bara: GOTT!! Jättegoda pommes och majonnäs (var det väl..?) Bra service, fin lokal och gott vin till. Vill tillbaka!!

·

Ätit både kvällsmat och frukost och var myycket nöjd båda gångerna! Trevlig personal, god mat och härlig stämning vilket kan göra både frukostmötet och middagsdejten till en succé!

En riktig pärla vid Nytorget som inte ska glömmas bort. Har varit här flera gånger och alltid gått hem med ett leende på läpparna! Senaste besöket höll väldigt hög klass för hela sällskapet. Vi alla åt olika rätter och så...

Trevlig personal, väldigt trevlig lokal och mycket prisvärt! Maten var god och vi blev även väldigt mätta, vilket uppskattas! Delar av sällskapet hade algerier och detta sköttes kanon av personalen som låg ett steg före oss i vad vi tänkte be om, b.

Vi var fyra Pers som beställde grillbrickan och den var så god, sen att personalen var trevlig blev maten bara godare.

Gillar den mysiga lokalen, skön och avslappnad. Deras moulesmåndag är trevlig! Både gott och roligt med nya ”svängiga” moules smakkombinationer. Ett måste om du gillar variation på dina moules!

Riktigt snygg inredning à la New York bistro, trevlig atmosfär och kunnig personal. Ett kul tillskott till området. Och viktigast så klart – maten, som var fantastisk.

Listad i: Favoriter
·

Middagarna här har varierat en hel del tycker jag när det gäller utförande och smak, men absolut ett mysigt och trivsamt ställe. Gillar särskilt att äta frukost här!

En dag var bara Sonjas Grek stängt och istället fanns där en skylt med Bistroteket och med texten "här kan du börja din dag och avsluta din kväll". Mycket inbjudande och även hemsidan lovade gott så jag har varit sugen på att testa de ett bra...

Firade födelsedag här och servicen var suverän liksom mat och drinkar.

Väldigt bra mat men personalen agerade konstigt när några i sällskapet frågade om veganskt alternativ.

Blev en helglunch här nyligen. Beställde råbiffen och dog lite när jag tog första tuggan, riktigt god! Annorlunda från någon annan råbiff jag ätit, på ett positivt sätt. Bra pommes också! Mindre bra service dock vilket sänker bet...

Arrogant och långsam servis - tog en timme mellan förrätt och varmrätt. Servitören bad min mamma att inte se så sur ut (!!!) när hon önskade fler vegetariska rätter på menyn med glimten i ögat. Ståltråd (!!!) i maten utan ursä...

Äntligen ett riktigt bra ställe i hörnet Bondegatan/Renstiernas! Snygg inredning, otroligt trevlig personal och fantastiska burgare sammanfattar min nya kvartersrestaurang väl.

Jättebra frukost! Mycket bra men bullrigt på lunchen så det är svårt att tala med lunchkompisen.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
29

Representerar du Bistroteket?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Bistroteket?

På Bistroteket serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Franskt
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Bistroteket?

Bistroteket ligger i prisklassen Mellanklass ($$$)/Undre mellanklass ($$).

Har Bistroteket uteservering?

Ja, Bistroteket har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Bistroteket?

Bistroteket ligger på Bondegatan 54, 11633, Södermalm. I närheten ligger Vitabergsparken. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 650m).