Klubbfolk bakom senaste middagskonceptet

Det blir en salig blandning av mat, dryck, konst och musik när klubbetablissemanget Under Bron öppnar nytt, nattligt middagskoncept i konsthallen Verkets lokaler under Skanstullsbron.

"Late Night Dining", som konceptet kallas, hålls fyra helger i mars och erbjuder en sittning per kväll med en grönsaksbaserad avsmakningsmeny för 16 personer. Matupplevelsen breddas samtidigt med livemusik och installationer av ett gäng olika konstnärer. Jon Lacotte, tidigare restaurangchef och sommelier på Restaurant Frantzén, kurerar menyn som tas fram tillsammans med olika gästkockar. Först ut är Jacob Holmström och Anton Bjurh från Gastrologik.

Nattlig korsbefruktning

- De senaste åren har vi sett hur maten och konsten närmar sig varandra och det var något vi ville utveckla. Vi ser också hur strukturerna i samhället är väldigt traditionella vad gäller tider och dygnsrytm. Samtidigt lever vi och våra besökare på natten och då bör vi kunna avnjuta en middag vars syfte inte enbart är att stilla hungern, säger Leo Forssell, PR- och bokningsansvarig på Verket och Under Bron.

Middagen kommer på så vis även att flyta ihop med musiken, som kureras av Babak Azarmi, grundare av RMH (Respect My Hustle). Inte minst märks den av genom att det byggs en livescen i ett av rummen.


­- Receptet för musiken under Late Night Dining blir ett landskap av ljud i utforskandet av Mellanösterns musikskafferi, säger Babak.

Kvällarna hålls tillsammans med Absolut, vilket kommer att märkas på barmenyn och "artistdrinkarna" som tas fram i samarbete med konstnärerna.

Gästkockar

Gastrologik 6-7 mars

Tove Nilsson 13-14 mars

Filip Fastén 20-21 mars

Växthuset 27-28 mars

Tid: Kl 22-05

Plats: Verket, Hammarby Slussväg 2, Södermalm

Läs mer och boka bord här.