Krogar ska tvingas redovisa köttets ursprung

Krogar ska tvingas redovisa köttets ursprung

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Regeringen har nu gett Livsmedelsverket i uppdrag att införa föreskrifter som kräver att restauranger ska kunna informera sina gäster om köttets ursprungsland, antingen skriftligt eller muntligt.

Anledningen till att krogar ska kunna redovisa var köttet de serverar kommer ifrån är att man vill främja djurvälfärden och öka Sveriges självförsörjningsförmåga. Restauranger ska framöver kunna informera om ursprung för nötkött, fläskkött, lammkött, getkött och kycklingkött som ingår i rätter på menyn.

– Många konsumenter vill göra medvetna val om maten de äter och då är god information en förutsättning, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.