Samir Kersh och Rima Ismail öppnar en ny restaurang. Foto: pressbild Samir Kersh och Rima Ismail öppnar en ny restaurang. Foto: pressbild

Krögarduon bakom A Bowl & Plates öppnar nytt

I början av oktober öppnar krögarduon bakom restaurangerna A Bowl & Plates och Måsen upp dörrarna för sin nya krog Kanon i Borascos gamla lokaler vid Tjärhovsplan på Södermalm.

Redan när beskedet kom att A Bowl & Plates stänger meddelade krögarna Rima Ismail och Samir Kersh att en ny krog är att vänta. Och väntan blir inte lång – redan den 5 oktober öppnar de dörrarna till Kanon. Med krogen vill de etablera en ny institution på Södermalms restaurangscen, med smaker från Mellanöstern, Sydamerika och Medelhavet. Grillen står i centrum och maten äts helst med bröd som bestick. 

– Vi har alltid fascinerats av likheterna mellan det sydamerikanska köket och det arabiska köket, som vi har gjort våra egna tolkningar på. Vi kombinerar klassiska arabiska rätter med sydamerikanska tillbehör och vice versa. Om man har varit gäst på någon av våra tidigare enheter kommer man att känna igen sig, samtidigt som vi nu har möjligheten att expandera smakresan ytterligare och erbjuda helt nya upplevelser, säger Rima Ismail.

Teamet och personalen från A Bowl och Måsen följer med till Kanon, vilket har varit viktigt för Rima och Ismail.

– Målet [är] att skapa en levande och folklig plats där alla känner sig välkomna, en ny institution för vår generation. En plats full av liv, dit man kan komma och äta en brakmiddag, eller stanna till i baren på en AW och där även en och annan fest kommer att arrangeras,  säger Samir Kersh.

Planerad öppning är den 5 oktober. Till en början har restaurangen enbart öppet för middag, med planer på att öppna för lunch i ett senare skede.

Information