A Bowl & Plates började som ett litet hak vid Mariatorget. Idag satsar restaurangen på en ambitiös meny med mellan- och huvudrätter – och på lunchtid kreativa och vällagade bowls – alltid med fokus på naturliga och färska råvaror i säsong. Grundarna kommer från toppkrogar som Oaxen, AG och The Burgundy.
A Bowl & Plates (tidigare A Bowl) huserar i trappan som leder upp från Mariatorget mot Söders höjder, och här är det öppet för lunch och middag. Restaurangen slog upp dörrarna år 2016 och blev snabbt ett populärt tillhåll. Idag satsar de på vällagade och kreativa bowls till lunch samt mellan- och huvudrätter med kontinentala influenser till middag.
På menyn hittar du smaker från Mellanöstern och Sydamerika. Här finns både grönt, fisk, kyckling och kött, och en spännande vinlista som personalen gärna guidar dig genom. Fokus för menyerna ligger på att använda sig av färska råvaror i säsong, gärna med ekologiska och närodlade grönsaker. Inramningen är modern men gemytlig, med både industrikänsla och lite mer eleganta inredningsdetaljer och tavlor. Här kan man slå sig ner för att äta lunch eller middag, eller hänga i baren och ta en drink eller ett glas vin efter jobbet.
Under somrarna öppnar uteserveringen upp mitt i den hängvänliga trappan, där det ofta råder AW-stämning. Här samlas många Söderbor för att umgås och ta något att äta eller dricka när värmen kommer.