Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

A Bowl & Plates

4,0
15 betyg
Redigera A Bowl & Plates

A Bowl, som ligger vid Mariatorget, var bland de första i stan att servera poké bowls. Idag satsar restaurangen på vällagade bowls av alla slag, med fokus på naturliga och färska råvaror i säsong. Grundarna kommer från toppkrogar som Oaxen, AG och The Burgundy.

A Bowl (tidigare A Bowl Poke Poke) huserar i trappan som leder upp från Mariatorget mot Söders höjder, och här är det öppet för lunch, middag och brunch. Restaurangen slog upp dörrarna år 2016 och introducerade då stockholmarna för hawaiianska poké bowls. Idag har de frångått poké-konceptet för att istället erbjuda alla typer av vällagade och kreativa bowls – bland annat med fisk, svensk kyckling och medelhavsinfluerade ingredienser. Den gemensamma nämnaren är att alla bowls innehåller ris, frön och koriander. Fokus för hela menyn ligger på att använda sig av färska råvaror i säsong, gärna med ekologiska och närodlade grönsaker.

Inramningen är modern men gemytlig, med både industrikänsla och lite mer eleganta inredningsdetaljer och tavlor. Här kan man slå sig ner för att äta lunch eller middag, eller hänga i baren och ta en drink eller ett glas vin efter jobbet. På lördagar serveras även brunchbaguetter med ambitiösa fyllningar.

Under somrarna öppnar uteserveringen upp mitt i den hängvänliga trappan, där det ofta råder AW-stämning. Här samlas många Söderbor för att umgås och ta något att äta eller dricka när värmen kommer.

Användarbilder på A Bowl & Plates Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från A Bowl & Plates av These S.
  • Bild från A Bowl & Plates av Jessica K.
  • Bild från A Bowl & Plates av Rima I.
  • Bild från A Bowl & Plates av Rima I.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
5 maj 2022

Gott men...Whats the hype? Absolut god topping och tillbehör, men 60% av tallriken var vitt ris. Tog tonfisk, rostad paprikaröra, vitkål & örtsallad, valnöt & sesamtopping. Allt detta var gott men fortfarande inget extra ordinary, röran och toppingen räckt... Visa hela »

30 maj 2019

Bra! Men inte så man trillar av stolen, vilket man nästan kan få uppfattningen av när man läser lite recensioner. Testade kycklingen, "säsong" (lax) och tonfisken. Alla var bra, bäst var nog faktiskt kycklingen. Mycket smaker i samtliga, perfekt avvä... Visa hela »

8 sep 2020

Superhärligt ställe! Att jag inte gått hit innan!
Definitivt värt en 5:a i sin kategori av restaurang.
Eller, kanske snarare - läget, lokalen och den fantastiska bowlen är värd en 5:a!

Sensommar och vi satt ute vid ett av borde i trappan. Nä... Visa hela »

29 apr 2022

Trevlig lokal (och uteservering på sommaren!), trevlig personal och god mat - fick bord på drop in. Tyvärr var menyn väldigt begränsad för mina allergier (mjölkprotein och ägg). Kan tänka mig att komma tillbaka men inte ett förstahandsval. Landar i... Visa hela »

26 okt 2018

Maten får 5 stjärnor. Tog maxad tuna. Så fräscht! Jag gillar poké, och här smakar det perfektion, bäst i Sthlm
Gullig & trevlig personal
Bara 3 stjärnor-
Läget och lokalen. Ja, det är underbart sommartid. Man promenerar övera... Visa hela »

21 aug 2021 · Uppdaterad

Wow! Blev så positivt överraskad av A Bowl. Hade inte hört talas om innan vi skulle dit på en lördagslunch, efter en snabb thats up sökning tänkte jag hur kul kan en bowl bli men WOW vad gott det var. Tröttnade inte ens på sista tuggan. Åt lamm e... Visa hela »

8 okt 2020

Jag tycker att A Bowl fortfarande springer med stafettpinnen för Stockholms bästa bowls! Trevliga och goda tillbehör samt väl avvägda smakkombinationer. Kanske ett sista stjärnminus för deras priser, då de ligger ca 30-60kr dyrare än de flesta andra bowl... Visa hela »

11 apr 2019

Kan knappast bli ett charmigare läge än i gränderna bakom Mariatorget. Riktigt goda bowls, superhärlig lokal och urtrevlig personal. Många adjektiv, men det är dom värda!

30 mar 2020

Mysigt ställe på söder och jag åt deras tuna bowl som var sjukt god, kan rekommendera!

16 jun 2016

Full pott från mig. Det är fräscht, fantastiskt gott och när jag kan äta allt ur en och samma skål och ändå få med alla smaker kan jag inte ge mindre än fem stjärnor.

Poke Bowls har lyst med sin frånvaro i Stockholm. Förs... Visa hela »

16 aug 2018

Har inte läst en hel recension för att inte höja förväntningarna, men början av alla recensioner har höjt dom till skyarna och jag måste säga att det var gott inget att säga om det, men jag fick ingen wow känsla mitt sinne blev inte omkullkasta... Visa hela »

5 maj 2017

Litet, avskalat ställe. Beställde bowlen med bönor och kål (vegansk?), som var supergod och väldigt mättsam faktiskt. Varje bowl kostar runt 120, vilket jag tycker är väldigt värt med tanke på kvalitén på maten.

25 sep 2020

Riktigt goda bowls! Charmigt ställe och trevlig personal!

17 maj 2020

Var där igår precis vid öppning för att äntligen testa på deras omtalade bowls! Det va jag och en man framför mig som frågade om meny. Båda vi två möttes av otroligt otrevlig ton av tjejen i kassan. Fick en blick som att jag hade bett om vä... Visa hela »

5 feb 2022

Det finns recensioner som har filtrerats bort frÄn totalbetyget, dÄ de pÄ nÄgot sÀtt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

8 sep 2016

Riktigt bra snabbmat! Lokalen ser inte mycket ut för världen men maten är riktigt god. đŸ‘ŒđŸŒ

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.