A Bowl & Plates

Top 100
4,4
22 betyg
$$
Restaurang
Hemsida
Instagram
A Bowl & Plates
4,4
22 betyg
Hemsida
Instagram

A Bowl & Plates började som ett litet hak vid Mariatorget. Idag satsar restaurangen på en ambitiös meny med mellan- och huvudrätter – och på lunchtid kreativa och vällagade bowls – alltid med fokus på naturliga och färska råvaror i säsong. Grundarna kommer från toppkrogar som Oaxen, AG och The Burgundy.

A Bowl & Plates (tidigare A Bowl) huserar i trappan som leder upp från Mariatorget mot Söders höjder, och här är det öppet för lunch och middag. Restaurangen slog upp dörrarna år 2016 och blev snabbt ett populärt tillhåll. Idag satsar de på vällagade och kreativa bowls till lunch samt mellan- och huvudrätter med kontinentala influenser till middag.

På menyn hittar du smaker från Mellanöstern och Sydamerika. Här finns både grönt, fisk, kyckling och kött, och en spännande vinlista som personalen gärna guidar dig genom. Fokus för menyerna ligger på att använda sig av färska råvaror i säsong, gärna med ekologiska och närodlade grönsaker. Inramningen är modern men gemytlig, med både industrikänsla och lite mer eleganta inredningsdetaljer och tavlor. Här kan man slå sig ner för att äta lunch eller middag, eller hänga i baren och ta en drink eller ett glas vin efter jobbet.

Under somrarna öppnar uteserveringen upp mitt i den hängvänliga trappan, där det ofta råder AW-stämning. Här samlas många Söderbor för att umgås och ta något att äta eller dricka när värmen kommer.

Föreslå ändringar

Recensioner av A Bowl & Plates

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
5 maj 2022 · Uppdaterad

EDIT: September 2022
Okej, saker och ting kan förändras. A bowl har bytt koncept och jag är sååååld. Vi åt hela deras kvällsmeny och med handen på hjärtat, allt var så gotttt. Vi åt varenda rätt på hela menyn oc... Visa hela »

30 maj 2019

Bra! Men inte så man trillar av stolen, vilket man nästan kan få uppfattningen av när man läser lite recensioner. Testade kycklingen, "säsong" (lax) och tonfisken. Alla var bra, bäst var nog faktiskt kycklingen. Mycket smaker i samtliga, perfekt avvä... Visa hela »

26 sep. 2023

Bästa poke bowlen på Södermalm. Yep!

8 sep. 2020

Superhärligt ställe! Att jag inte gått hit innan!
Definitivt värt en 5:a i sin kategori av restaurang.
Eller, kanske snarare - läget, lokalen och den fantastiska bowlen är värd en 5:a!

Sensommar och vi satt ute vid ett av borde i trappan. Nä... Visa hela »

26 okt. 2018

Maten får 5 stjärnor. Tog maxad tuna. Så fräscht! Jag gillar poké, och här smakar det perfektion, bäst i Sthlm
Gullig & trevlig personal
Bara 3 stjärnor-
Läget och lokalen. Ja, det är underbart sommartid. Man promenerar övera... Visa hela »

29 apr. 2022

Trevlig lokal (och uteservering på sommaren!), trevlig personal och god mat - fick bord på drop in. Tyvärr var menyn väldigt begränsad för mina allergier (mjölkprotein och ägg). Kan tänka mig att komma tillbaka men inte ett förstahandsval. Landar i... Visa hela »

11 apr. 2019

Kan knappast bli ett charmigare läge än i gränderna bakom Mariatorget. Riktigt goda bowls, superhärlig lokal och urtrevlig personal. Många adjektiv, men det är dom värda!

8 okt. 2020

Jag tycker att A Bowl fortfarande springer med stafettpinnen för Stockholms bästa bowls! Trevliga och goda tillbehör samt väl avvägda smakkombinationer. Kanske ett sista stjärnminus för deras priser, då de ligger ca 30-60kr dyrare än de flesta andra bowl... Visa hela »

21 aug. 2021 · Uppdaterad

Wow! Blev så positivt överraskad av A Bowl. Hade inte hört talas om innan vi skulle dit på en lördagslunch, efter en snabb thats up sökning tänkte jag hur kul kan en bowl bli men WOW vad gott det var. Tröttnade inte ens på sista tuggan. Åt lamm e... Visa hela »

16 juni 2016

Full pott från mig. Det är fräscht, fantastiskt gott och när jag kan äta allt ur en och samma skål och ändå få med alla smaker kan jag inte ge mindre än fem stjärnor.

Poke Bowls har lyst med sin frånvaro i Stockholm. Förs... Visa hela »

30 mars 2020

Mysigt ställe på söder och jag åt deras tuna bowl som var sjukt god, kan rekommendera!

16 aug. 2018

Har inte läst en hel recension för att inte höja förväntningarna, men början av alla recensioner har höjt dom till skyarna och jag måste säga att det var gott inget att säga om det, men jag fick ingen wow känsla mitt sinne blev inte omkullkasta... Visa hela »

5 maj 2017

Litet, avskalat ställe. Beställde bowlen med bönor och kål (vegansk?), som var supergod och väldigt mättsam faktiskt. Varje bowl kostar runt 120, vilket jag tycker är väldigt värt med tanke på kvalitén på maten.

25 sep. 2020

Riktigt goda bowls! Charmigt ställe och trevlig personal!

17 maj 2020

Var där igår precis vid öppning för att äntligen testa på deras omtalade bowls! Det va jag och en man framför mig som frågade om meny. Båda vi två möttes av otroligt otrevlig ton av tjejen i kassan. Fick en blick som att jag hade bett om vä... Visa hela »

31 maj 2023
5 feb. 2022
26 apr. 2023
28 okt. 2022
28 okt. 2022
Sida 1 av 2