La Tour presenterar ny, fransk afternoon tea

La Tour öppnar återigen upp för afternoon tea med Stockholms kanske mest sceniska utsikt från DN-skrapans tjugotredje våning. Denna gång utmanar Pontus Frithiof och Mario E. Moroni den engelska eftermiddagstraditionen och presenterar en ny, fransk variant.

Lagom till vinterns och mörkrets intåg lanserar Pontus Frithiof och Mario E. Moroni återigen afternoon tea på power dining-restaurangen La Tour. Men det är ingen klassisk meny som presenteras; istället hämtas mycket av inspirationen från Frankrike. Menyn bjuder på klassiska franska favoriter och bland teutbudet presenteras en ny house blend, skapad och framtagen av Moroni.

– Te är en underskattad dryck här i Sverige. Internationellt sett är te en vanlig dryck för alla tillfällen, inte minst till mat och desserter då te, precis som andra drycker, kan förhöja smakerna. Jag ogillar ordet te-sommelier, men precis som en sommelier matchar vi teet med maten för att maximera smakupplevelsen. Vi har tagit fram tre olika blandningar varav en är för La Tour, säger Mario E. Moroni, delägare och chefssommelier på La Tour och Le Bar.

Afternoon tea på La Tour serveras varje lördag klockan 12–15.