Lars Wallin och Ida Sjöstedt visar upp sina favoritplagg

I maj kan den modeintresserade ta del av två exklusiva dialogvisningar på Nordiska museet, när couturekreatörerna Lars Wallin och Ida Sjöstedt visar upp sina respektive favoritplagg. 

Visningarna sker i anslutning till ”Nordens Paris”, en modeutställning av Susanna Strömquist. Utställningen innehåller ett hundratal klädesplagg samt fotografier, filmer och berättelser om människorna och hantverket bakom Nordiska Kompaniets legendariska damskrädderi som var verksamt mellan år 1902–1966. Skrädderiet var under denna tid ledande inom mode i Norden och låg bakom unika kreationer som inspirerar modeskapare än idag. 

Dialogvisningarna med Lars Wallin och Ida Sjöstedt sker I form av walk & talk med respektive designer, och följs upp av mingel, bar och fina erbjudanden från Museibutiken fram till stängning. Antalet platser är begränsade. 

Utställningen på Nordiska museet, och boken med samma namn, är ett samarbete mellan Nordiska museet och modejournalisten Susanna Strömquist med stöd av Nordiska Kompaniet, NK.