Orecchiettepasta med broccolipesto är en av rätterna från Apulien som serveras på L'Avventura i november. Foto: Pressbild. Orecchiettepasta med broccolipesto är en av rätterna från Apulien som serveras på L'Avventura i november. Foto: Pressbild.

L'Avventura bjuder in till smakresa till Apulien

Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Under november hyllar italienska L'Avventura Apulien, en region i södra Italien som är känd för sin smakrikedom och mångsidiga matkultur. Hela månaden utökas menyn med autentiska rätter inspirerade av regionens rika kokkonst. 

Enkelhet och kvalitet är ledorden i det apuliska köket, som till stor del består av grönsaker, skaldjur, ostar och andra färska råvaror. Under november kommer det serveras rätter såsom orecchiettepasta med broccolipesto, pancetta och stracciatella, vinkokta blåmusslor med vitlöksbröd samt “Crema di fave” som är en bönkräm med spigariello, peperoncino och pecorino.

Den som vill fly novembermörkret och bege sig ut på en smakresa till Syditalien gör rätt i att boka bord på restaurangen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.