Den eleganta italienaren L'Avventura bjuder under 2025 in sina gäster att upptäcka Italiens kulinariska skiftningar på ett nytt sätt – i form av en matkalender. Varje månad står ett nytt tema i fokus, med genuina smaker och passion för italiensk kokkonst som röd tråd genom året.
Månadernas tema kan vara allt från olika regioner i Italien till specifika råvaror. Först ut i rampljuset är Kampanien, en region i södra Italien som är känd för sin mångfacetterade matkultur och sina natursköna landskap. Under januari serveras en specialkomponerad meny med klassiska smaker från Kampanien, såsom mozzarella- och sardelltoast, skaldjurspasta med persilja och vitt vin, grillad oxfilé med gnocchi och smördegstarte. Senare i år väntar teman som Little Italy, Sicilien och tryffel.
– Vi vill att gästerna ska känna att de både får upptäcka något nytt och samtidigt njuta av det bästa från Italien. Temamånaderna är en chans att visa hur varierat och spännande Italien är, och vi ser fram emot att dela den resan med våra gäster, säger Karl Ljung, krögare på L'Avventura, i ett pressmeddelande.
Matkalenderns teman uppdateras efterhand på L'Avventuras hemsida.