Linda Dahl är vinnare av Årets Konditor 2023

Tävligen Årets Konditor, som anordnas av Sveriges Bagare & Konditorer, avgjordes inför publik den 10 november under Bak- & Chokladfestivalen. När alla moment var över kunde Linda Dahl, konditor på Operakällaren, hyllas som vinnare.

Utifrån temat “old school” skapade Linda Dahl kreationer med smaker av svarta vinbär, krusbär, äpplen och punsch på tårta, éclairer och kondisbitar. När alla bakverk var provsmakade, betygsatta och bedömda av smak- och metodjuryn stod det klart att Linda Dahl var vinnar av Årets Konditor 2023, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer. Dahl imponerade inte bara med sin passion för temat, utan även med teknisk kompetens och kreativitet.

De tävlande hade sju timmar på sig att skapa tre olika delmoment: fyra tårtor, tolv éclairer och tio kondisbitar. Som en extra utmaning fick finalisterna även en hemlig råvarukorg med smaksättare och råvaror som skulle användas i éclairerna.

– Det här känns helt fantastiskt, vilken ära! När jag hörde juryns motivering och de nämnde "rena smaker" så hoppades jag att de pratade om mig, för just rena smaker är något jag alltid strävar efter. Jag tror att mina smaker i kombination med min hantverksskicklighet var det som tog mig till guldet. Nu ser jag otroligt mycket fram emot att få bära titeln som årets konditor 2023, säger Linda Dahl i ett pressmeddelande.