Lokalt mat- och dryckeshantverk på Sthlm Food & Wine

Under tre dagar i november kan besökare bekanta sig med mat och dryck på Stockholmsmässan. Sthlm Food & Wine är tillbaka med vinprovningar, festivalpraliner, baktorg, besök av kända matprofiler och mat från foodtrucks. Dessutom avgörs hela fyra tävlingar; årets konditor, mack-SM, pralin-SM och ekogröts-SM.

Sthlm Food & Wine riktar sig till alla som är intresserade av mat, bakning, dryck och choklad. Liksom förra året krokar festivalen arm med Bak- & Chokladfestivalen.

Den som är intresserad av viner har god anledning att besöka mässan – nästan alla världsdelar kommer att vara representerade, och den som vill fördjupa sina kunskaper ytterligare har möjlighet att delta i så kallade master classes. En extra satsning har även gjorts på champagne och brittiskt bubbel.

Man vill också uppmärksamma lokalt mat- och dryckeshantverk och tar in producenter från Stockholmsområdet, som foodtrucks, öl gjort på brödrester, radler från Ekerö och närproducerad gin, kombucha och läsk. 

Det blir tävlingsintensiva dagar; på plats under helgen avgörs fyra viktiga tävlingar inom bakning och matlagning. Man kommer att kora årets konditor samt vinnare i mack-SM, pralin-SM och ekogröts-SM.

Sthlm Food & Wine med Bak & Choklad äger rum den 10–12 november på Stockholmsmässan. Parallellt pågår hälsomässan Allt för hälsan, som besökarna har tillgång till med samma biljett.