Foto: pressbild Foto: pressbild

Luzette firar sparrissäsongen med viner från Alsace

Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup
Aurora Holm

På det franska brasseriet Luzette firar man sparrisens återkomst med en trerättersmeny som kombineras med viner från Alsace i nordöstra Frankrike.

Sparris- och Alsacedagarna äger rum på Luzette den 15–28 april och är en tradition som pågått sedan 2018. I år firas sparrisens återkomst med en specialkomponerad trerättersmeny med rätter gjorda på både vit och grön sparris, och Rieslingviner från Alsace-regionen.

– Sparris är ju den godaste grönsaken vi har – det är svårt att hitta en råvara som du kan göra så mycket gott med. Därför känns det som en självklarhet för oss att fira den första ankomsten av sparrisen och vi kommer servera olika rätter med både vit och grön sparris, så som fransmännen äter den. Och så lite friska, smöriga viner från Alsace till det, det blir inte bättre, säger Anders Agestam, restaurangchef på Luzette.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

Skribenter