Löpning och konst möts i NSW Art Runs

Konst och sport möts i NSW Art Runs nytänkande, färgsprakande och snabba konstinstallation. Det är Nike Sportswear och Gallery Steinsland Berliner som presenterar Sveriges bästa unga kreatörer i ett spännande projekt. Som publik gäller det att hålla farten, konstturen går nämligen i träningens tecken och innebär en löprunda genom innerstan. Dra på löpskorna och fyll på med vätska, starten har redan gått! Skynda på att ladda upp inför resterande turer som pågår fram till den 17 juni.


Vid butiken Six Feet Down går starten. Här har Nikes Libertykollektion omvandlats till talande blommor. Det är modedesignern Nhu Duong och norska Hanne Lippard som står bakom kreationen. Vid den första anhalten kan du även se Kristian Bengtssons hyllning till långdistanslöparen. Här är inspirationskällan den berömda skomodellen Nike V-series.



Efter en konstpaus - bokstavligt talat, fortsätter rundan genom Gamla Stan där gruppen blir visade några av Stockholms mest fascinerande publika konstverk. Vidare går turen mot mållinjen som är Södermalm och Sneakers'n'Stuff. Vid entrén möts du av en färgglatt verk i form av en joggare i sci fi- tema, skapat av konstnären Igor Zimmermann. I butiken hittar du även en fantasifull och färgstark trädgård som fått namnet The Floriographic Garden. Den har vuxit fram med hjälp av designbyrån Byggstudio.

Läs mer om rundan och ladda ned kartan här.