Magenta - Stureplansgruppens nya

Stureplansgruppens nya nattklubb heter Magenta, vilket inte låter helt fel. Varför namnet blev Magenta är för blandningen blå, som har en lugn effekt på folk, med röd, som har en aktiverande effekt. Resultatet magenta ska tydligen vara en färg som framkallar mycket härliga känslor. Jag var där på premiärhelgen i lördags den 27 september och det var bra drag. Mycket folk och trevlig stämning.

Magenta ligger där Esque låg innan sommaren - Regeringsgatan 61, vägg i vägg med White Room. Det som var ett sommaruppehåll blev i stället så klart en nedläggning. Esques mörka underground-koncept gick inte riktigt hem hos Stureplanspubliken, vilket var väldigt synd då det var en bra klubb.

Det nya konceptet är enkelt, som White Room - fast tidigare på kvällen. Lokalen är upprustad från underground-stuket till det trendiga, fräscha och moderna, dock fortfarande i en mörk ton. Även musiken är mer househits än Esques tunga techno och electro.

Nattklubbschefer blir David Prentell, Jesper Owe och Micke Eriksson som nyligen började köra Laroys onsdagar och även har drivit Buddha Bar (ball klubb som låg på Biblioteksgatan för några år sedan).

Åldern är 23 år, inträdet 140 kr och öppettiderna är fredagar och lördagar 22:00-03:00. Läs mer om Magenta här.