Mahalo släpper ny macka – med veganskt bacon

Som ett svar på den ökade efterfrågan efter gröna matvaror, lanserade varumärket Eldorado tidigare i år ett veganskt bacon gjord på veteprotein. Cafékedjan Mahalo har tagit in baconet och har skapat mackan 'Eldorado', som nu går att beställa för den som vill testa på hur veganskt bacon kan smaka.

Är du vegan, men saknar smaken av bacon? Eller är du bara nyfiken på hur veganskt bacon kan smaka? Då kan du bege dig till något av Mahalos två caféer för att testa den nya mackan som nu finns i deras sortiment. Cafékedjan, som har caféer på Hornsgatan och Odengatan, beskriver sig själva som en plats där all mat görs med kärlek för miljön och djuren. Vegobaconet serveras i en open sandwich på grillat bröd med scrambled tofu, mosad avokado, gräslök och tomat.

– Att få möjlighet att testa sig fram med den här typen av nya produkter är alltid kul. Ett bra vegobacon har länge saknats men nu känns det som att vi har hittat något som håller ”Mahalo-standard”. Jag tror alla som testar Eldorado-mackan kommer bli väldigt positivt överraskade, säger Cornelia Alexandersson Nilsson, medgrundare av Mahalo.

Caféerna började nyligen servera mackan och planen är att göra det under en månads tid. Förhoppningen är dock att vegobaconet ska finnas kvar på menyn även efteråt.