Marcus Samuelsson och Peas of Heaven står bakom Bastard Burgers nya vegoburgare. Foto: Pressbild Marcus Samuelsson och Peas of Heaven står bakom Bastard Burgers nya vegoburgare. Foto: Pressbild

Marcus Samuelsson bakom vegoburgare för Bastard Burgers

Marcus Samuelsson är stjärnkocken som gjort sig ett namn världen över med krogar som Red Rooster i New York, Overtown i Miami och Marcus Bar & Grille i Atlanta, samt belönats med gastronomiska utmärkelser. Därtill har han medverkat i en rad TV-program samt släppt flera böcker. Nu går han samman med Bastard Burgers och lanserar en vegansk burgare som utgör burgarkedjans nya växtbaserade protein. 

Bakom arbetet med den nya vegoburgaren – som har pågått i ett år och resulterat i fler än 40 olika testburgare – ligger passionen för bra streetfood och en strävan efter långsiktig förändring. Resultatet blev MBoom Burger, som från och med den 23 februari kommer att serveras på Bastard Burgers. 

– Det är vårt ansvar som kock och producenter att hjälpa till att sänka trösklarna, göra det enkelt för konsumenterna i vardagen och framförallt att skapa en otrolig, aptitretande produkt. För mig handlar det inte om ett antingen eller; det handlar om att skapa alternativ och möjligheter. Plantbaserad mat är framtiden och vi strävar efter att utbudet av veganskt protein ska vara lika omfattande och eftertraktad som kött inom de kommande fem åren, säger Marcus Samuelsson i ett pressmeddelande.

Bastard Burgers hittas på många adresser runt om i Stockholm och är en uppskattad kedja hos många vegetarianer och veganer, då så gott som hela menyn går att få växtbaserad.

Information