Marie Laveau i sommar

Efter en liten semester kopplar Marie Laveau på ölfaten och inleder en livsbejakande sommar, med nya öppettider, onsdag - lördag, 17 - 03. Här nedan har vi ett litet program.

Onsdagar - Blandsallad - Stockholmsjocksens chans till egotripp
Några av våra absoluta stockholmsprofiler får stå och fronta sina egon och skivsamlingar utan att behöva ta hänsyn till något annat en deras egen smak.
Till premiären 25/6 blir det finbesök; klubben Top Nice är för svart elektronisk dansmusik vad Mötley Crüe var för spandexrock. Tillsammans har Alonzo, Carli, Cheesdog och Maxxxbass oändligt mycket bättre reda på de senaste årtiondenas dansanta hiphop, electro, åttiotalsfunk, hiphouse och italo än vad FRA håller koll på dig.

Torsdagar - Bangers n Mash
Madchesterångvälten rullar vidare, nu i baren. Magnus och Robert har lyckats förena allsångsindie, huliganhouse, acid och britpop för att få dansgolv att koka. I sommar huserar de i baren och en gissning är att det bjuds på snäppet mer tårdrypande musik.

FredagarSällskapsresan
Varje fredag kommer gå i chartersemesterns tecken. Tänk er sådana där vykort man kan trycka fram ljud på, och att ljuden kommer låta som allt man kan önska sig en regnig svensk sommar. Riokarneval, exotica, latin, jamaikansk soul, calypso - tredjevärldendisco för grisfesten helt enkelt.

LördagarDisceau Vadeau?
Lördagarnas gemensamma musikaliska nämnare är den uppochnedvända världen, det vill säga musik som kanske inte alltid förknippats med nattklubbar och dans, otippade klassiker och vår absoluta faroritgenre; stockholmsklassiker. Varenda stad med musikalisk självkänsla har ett eget sound (en del genrer är ju döpta efter platser; detroittechno, phillysoul, chicagohouse, miamibass, bayareahiphop, manchester…) och så även trendernas Mecka.
Det finns faktiskt musik som slagit störst, spelats mest och upptäckts först i Stockholm.