Market Art Fair 2019: Upplev de senaste konsttrenderna

Market Art Fair kan anses vara en av årets mest viktiga konsthändelser och går nu av stapeln för det 14:e året i rad, mellan den 12-14 april på Liljevalchs. Här bjuds det på en noga utvald samling konstnärer och gallerier, som vanligtvis är omöjliga att uppleva under samma tak.

Under årets upplaga presenteras bland annat nya verk av nordiska toppnamn som Nathalie Djurberg & Hans Berg, Torbjørn Rødland och Ólafur Elíasson. Dessa kan nu både upplevas och köpas på Liljevalchs konsthall under helgen den 12-14 april.

På Market Art Fair blandas lokala konstnärer med internationella, museichefer och samlare samt profiler från svenskt kultur- och näringsliv. Snittpriserna på verken ligger runt 87 000 kronor, vilket gör att de flesta besökare snarare spanar än köper.

– Market Art Fair har blivit en trygg och återkommande punkt för de som både vill ha en autentisk upplevelse och följa de senaste konsttrenderna, men inte känner sig bekväma eller kan prioritera att besöka vernissager och läsa konsttidningar hela dagarna, säger Carl Sundevall, director på Market Art Fair.

Totalt 48 konstnärer är representerade på årets event och samtliga är noga utvalda av en kommitté, bestående av Nordens främsta gallerister och konstchefer.