Matateljén återuppstår – på ny adress

Under åtta år lockade Matateljén hungriga gäster från Stockholms alla hörn till Gamla Enskede, tills de i våras omvandlades till en mindre saluhall vid namn Ateljéns Livs. De som saknar konceptet har nu fått något att se fram emot – i maj 2025 öppnar nämligen restaurangen på nytt, denna gång i expansiva Slakthusområdet.

Nya Matateljén kommer husera i Hus 26 och blir därmed granne med krogar som Solen, Bar Montan, Stockholm Roast och Hosoi. Stamgästen kommer känna igen sig i flera aspekter: precis som tidigare tar man på ett lekfullt sätt hand om säsongens bästa råvaror, och restaurangen kommer ha öppet för både lunch och middag.

– Att få öppna vår nya restaurang i Slakthusområdet känns som att få komma hem igen, bara ett stenkast från där vi en gång började den här resan. I den här lokalen har vi tänkt mycket på hur vi kan behålla den öppna ateljékänslan som finns nu när lokalen är rå och oförädlad. Vi vill ta vara på den otroliga lokalen, rymden och ljuset. Vi kommer skapa en uppbruten, okonventionell känsla i både kök och möblering, säger Henrik Sauer, som tillsammans med Anna Klyvare är grundare av Matateljén, i ett pressmeddelande.

Exakt datum för öppningen är inte satt, men om allt går enligt planerna kommer man att slå upp portarna i maj 2025.