Matdistriktet expanderar - öppnar på Kungsholmen

Den ekologiska lunchrestaurangen Matdistriktet får ett nytt syskon i Stadshagen på Kungsholmen. Bortsett från den populära buffén blir det även fast meny, festvåning och deli/bageri.
- Konceptet är varierande mat lagad med kärlek utifrån dagens råvaror. Ett grönare och nyttigare alternativ men med massa goda smaker, säger Pär Svensson, marknadsansvarig.

Buffé i lösvikt har gjort Matdistriktet till ett omtyckt lunchställe på Rådmansgatan. I Stadshagen kommer man även att erbjuda klassiska husmansrätter, dock med en egen touch. Samtidigt får restaurangen konferens- och festvåning i "mysig Matdistriktet-anda".

- Utöver restaurangen kommer Stadshagen snart även ha en deli- och bageridel som vi siktar på att öppna före sommaren. Denna är tänkt att ha längre öppettider för alla kringboende, berättar Pär.

Grundidén är att laga grönare och närproducerad mat utan att tumma på smaker. Till skillnad från de populära hamburgersyskonen Gnarly Grill & Burgers ligger fokus på matiga grönsaker, dock alltid med något fisk- och köttalternativ. Precis som burgare efterfrågas det nyttiga och gröna, menar Pär.

- Trenden är tydlig! Flexitarianerna, alltså de som äter mycket mer vegetariskt men ändå unnar sig fisk och kött ibland, är en stor och växande skara. För dessa, och alla andra, är vår buffé ett perfekt alternativ.

Vilka förväntningar har du på nya restaurangen?

- Vi tror på vårt koncept till 100% och vet att Stadshagen längtar efter ett ställe med nyttigare, godare mat. Läget och maten gör att vi tror och hoppas att vi kommer få många återkommande gäster som alltid ska känna sig välkomna och hemma hos oss. Den som tror att en grönare måltid är tråkig lovar vi att chocka!

Matdistriktet Kungsholmen beräknas öppna på Warfvinges väg 31 omkring den 10 april.

Mer information: Matdistriktet Kungsholmen

Visa på karta