Visionsbild av nya Maxim: Freda Arkitekter, Kolbe Arkitektur & Studio Stockholm Arkitektur Visionsbild av nya Maxim: Freda Arkitekter, Kolbe Arkitektur & Studio Stockholm Arkitektur

Maxim nyöppnar – satsar på kultur från hela världen

Efter att ha stängt ner för närmare två år sedan vaknar anrika Maxim till liv igen – i ett nytt format. Utöver ett ansiktslyft i form av en omfattande renovering har scenen fått en ny ledning, som för fullt planerar inför nyöppningen i höst. Ambitionen med det nya kulturhuset är att berika Stockholm ytterligare med allt från konst, musik och teater till samtal om aktuella frågor och ämnen. 

Ännu dröjer det ett par månader innan Maxim slår upp portarna, men redan nu är omkring 100 programpunkter klara. Programmet består bland annat av konserter med Sarah Klang, afghansk-persiska popstjärnan Valy och amerikanska soulgospel-legenderna Staples Jr. Singers, nyskrivna pjäser av iranska dramatikern Amir Reza Koohestanis och Sissela Kyle och standup med brittiska komikern Shazia Mirza, Ahmed Behran, Petrina Solange och Ina Lundström. Därtill blir det en helt ny talkshow ledd av näringslivsprofilen Shori Zand, som står som delägare av Maxim tillsammans med skådespelaren Lia Boysen, musikern och kompositören Markus Jägerstedt, krögarna Andrew Jones och Tim Alton från Barbro, hållbarhetsprofilen Mikael Salo och kulturproducenten Ellen Tejle. 

– Vi är en unik samling aktörer som gör en enorm satsning för att bevara och utveckla Maxim till ett högkvalitativt kulturpalats för hela Stockholm och Sverige. Vår ambition är också att Maxim ska bli en oas som slår vakt om mänskliga rättigheter, jämställdhet, demokrati och miljö, med kultur som förenade kraft, säger Ellen Tejle, VD för Maxim, i ett pressmeddelande.

Information
Visa på karta