Mer puls när Bird öppnar på Söder: ”Steppat upp ordentligt”

Efter fem år på Regeringsgatan är det dags för Birds nya filial på Södermalm att öppna sina dörrar. På Bird Söder blir det mer fokus på afterwork och sena kvällar, men just fågel står fortfarande i centrum på menyn.

Vid årsskiftet kunde Bird ta över sina nya lokaler på Renstiernas gata på Södermalm, och detta blev startskottet för ett syskon till krogen på Regeringsgatan. Efter tio månader av renovering, och coronavirusets påverkan, kunde man den 30 oktober äntligen slå upp dörrarna till den nya filialen.

– Bird Söder blir Bird 2.0 med en större lokal, fler platser, mer resurser i köket och så har vi steppat upp ordentligt med både mat och dryck, säger Oskar Davidsson, en av ägarna till Bird.

”Hoppas bli en hotspot för törstiga själar”
Som namnet antyder är det just fågel som står som huvudråvara på menyn, med fokus på friterad kyckling. Inspirationen kommer från både Asien och USA vilket mynnar ut i rätter som buttermilk fried chicken och szechuan wings. Rätterna serveras förslagsvis som sharing, så att hela sällskapet kan upptäcka flera olika smaker under kvällen.

– Nu har vi tillstånd till klockan 01, så det blir Söders billigaste cava, bärs, och signaturcocktails i en avslappnad miljö med uppsluppen stämning. Vi hoppas bli en hotspot för törstiga själar vid Nytorget om helgerna. En nyhet på Bird Söder är att man här kan boka bord, men vi har alltid drop in-platser om man vill komma förbi spontant, säger Oskar.

I den nya lokalen kommer Bird att satsa på en förhöjd puls med sena kvällar tack vare de generösa öppettiderna. Det blir en plats som passar perfekt för en afterwork med kollegorna, en avslappnad middag med kompisgänget eller dagen-efter-häng.

– Det blir även brunch på helgen och då går vi all in på ägg. Syndigt, moffigt, bakisvänligt. Kanske chicken and waffles och mimosas också, vi får se, berättar Mattias Wittrock, delägare.