Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Bird Södermalm

4,1
14 recensioner
Redigera Bird Södermalm
Bird Södermalm

Precis som namnet Bird skvallrar om så är det fågel som står i fokus här, där man serverar streetfood-rätter med inspiration hämtad från Asien och USA. Hit kan du komma för middag, afterwork och stimmiga helgkvällar med cocktails och fried chicken. Utöver filialen på Södermalm hittar man även Bird på Regeringsgatan.

Under hösten 2020 slog Bird upp dörrarna till sin filial på Renstiernas gata på Södermalm, med samma koncept men med bredare meny och mer fokus på sena kvällar. Här råder uppsluppen stämning i en avslappanad atmosfär som bjuder in till sociala kvällar där både mat och dryck flödar. Man satsar särskilt på prisvänlig cava samt ett handplockat utbud av öl och vin.

På menyn är det friterad kyckling som står i centrum, där rätterna serveras som sharing, med amerikanska och asiatiska influenser. Här hittar du klassiker som szechuan wings, buttermilk fried chicken och korean fried chicken slider. Eller varför inte testa på kinesiska pannkakor? Det passar utmärkt att beställa in flera rätter som man sedan delar med sitt sällskap. Under helgerna satsar man på brunch med chicken and donuts, fluffiga pannkakor och kimchi bloody marys. Riktigt bakisvänligt enligt Bird själva.

Slink förbi på en bit mat efter jobbet, ta med kompisarna på en middag eller snacka om gårdagen över en lång brunch. Ett besök på Bird passar för alla tillfällen, kom spontant eller boka bord.

Se även Bird City

Användarbilder på Bird Södermalm Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Bird Södermalm av Adam L.
  • Bild från Bird Södermalm av Adam L.
  • Bild från Bird Södermalm av Adam L.
  • Bild från Bird Södermalm av Adam L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
23 feb 2021

Nice ställe, gillar det. Maten är god, lite lyxigare street food typ. Vissa rätter riktigt bra (buttermilk-kycklingen) och andra sådär (anklevern). Klarar 4an med nöd och näppe och stor chans att jag återvänder (bor inte på Söder).

Listad i: Helglunch, Södermalm
10 dec 2020

Avser take away! Testade deras take away som skiljer sig lite från restaurangmenyn i form av att det endast gäller sandos och tillbehör. Mer eller mindre burgare även om de kallar det chicken sandwich. Vilket som var de faktiskt väldigt goda. Mycket god friterad kyckling oc... Visa hela »

9 dec 2020

Skulle kunna äta deras fried chicken alla dagar i veckan!

17 feb 2021

Det är garanterat stans bästa friterade kyckling.

17 feb 2021

Godaste kycklingen, supertrevlig personal och mysig lokal! Hit kommer jag gå tillbaka

8 feb 2021

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Servicen och stället jag sig sig väldigt bra och räddarr från ett botten.

Kycklingen var dyr och äcklig direkt. Glazen på ena den röda tiden var oätbar och på den andra underspännningen var kycklingen dränkt i chilisås och en h... Visa hela »

29 jan 2021

Här kan jag både tröst- och finäta alla dagar i veckan! Sjukt bra kombination med rolig mat och drinkar jag inte testat innan!

25 jan 2021

Bästa sötpommesen i stan!

10 nov 2020

Kycklingen var rätt torr.

12 dec 2020

Bird söder var ett ställe vi garanterat kommer tillbaka till! đŸ€©
Jättegod brunch med bra vegetariska alternativ också :-)

9 dec 2020

Sååå god mat och bra vegetariska alternativ. Brunchen är magisk!!! Härlig vibe och trevlig personal. Roliga drinkarna är ett plus.

9 dec 2020

Stans bästa häng! Grym mat, skön atmosfär

8 dec 2020

Du måste äta på plats i Covid-19 tider om du vill ha något från ordinarie menyn.

20 nov 2020

Grymt ställe, trevlig miljö och sjukt god mat!