Scensommaren på Artipelag mixar olika kulturella uttryck. Foto: pressbild Scensommaren på Artipelag mixar olika kulturella uttryck. Foto: pressbild

Musik, konst och dans på Artipelag i sommar

Som vanligt bjuder sommaren på Artipelag på musik, konst, dans och poesi med naturen i fokus. Startskottet är nationaldagskonserten den 6 juni, därefter fortsätter programmet utvalda dagar till och med augusti.

Upplev konstperformance på takterrassen, pianokonserter, kammarmusik, dans, poesi och jazz på Artipelag i sommar. Medverkar gör bland andra Jacob Mühlrad, Nina Stemme, Myrra Malmberg och Gustaf Hammarsten.

Nytt för i år är Crossroads, en serie föreställningar där publiken får ta del av skapandeprocessen när konst och musik sammanstrålar i ett allkonstverk

– Min vision med Scensommar har alltid varit att undersöka de synergieffekter som uppstår i gränslandet mellan konst och natur. Årets program är en fantastisk mix av otroligt många uttryck och vi använder oss verkligen av hela Artipelags storslagna byggnad och intilliggande natur, säger Jacob Kellermann, konstnärlig ledare för Scensommar 2024.

Fullständigt program hittas här.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 14 juli (söndag) Nästa tillfälle