Musikaliska öppnar på nytt – blir ett levande kvarter

Nu öppnas Musikaliska på Nybrokajen upp igen och förvandlas till Musikaliska Kvarteret – en mötesplats med scener, restauranger och barer. Här väntar bland annat klubbar, fester och utställningar.

I drygt ett år har arbetet pågått med att öppna upp, och till våren får det historiska palatset och anrika konserthuset Musikaliska nytt liv. Det är Blåsarsymfonikerna och folket bakom Reimersholme Hotel som drar igång Musikaliska Kvarteret, en mötesplats kring musik som även kommer att få tillskott av restauranger och barer.

– Tillsammans med hela teamet bakom Musikaliska Kvarteret öppnar vi upp för fler människor att kunna ta del av denna fantastiska byggnad, skapad för musik! Det ska bli riktigt kul att tillsammans förverkliga vår gemensamma vision och på detta sätt skapa en tillgänglig, levande och kreativ plats för musik och möten, säger Noomi Hedlund, VD för Blåsarsymfonikerna, i ett pressmeddelande.

Tanken är att den historiska byggnaden ska fortsätta vara en viktig musikalisk mötesplats, och att kvarteret ska vara fullt av liv.

– Det här samarbetet är betydelsefullt för hela musiksverige! Kvarteret kommer att leva upp och utvecklas till en riktigt spännande mötesplats och scen, inte bara för stockholmare. Kvarteret rymmer förutom flera livescener, restaurang och barer även utrymmen för events, klubbar, fester och utställningar, berättar Kaspar Druml, VD för Musikaliska Kvarteret i Stockholm AB.

Under våren pågår förberedelserna för fullt kring planering och renovering, och den 3 mars blir det smygöppning av en bar. Därefter kommer kvarteret att öppnas upp succesivt under året.