Månadens restaurang november: Grappa

I vinter kommer vi en gång i månaden att belysa en av våra favoritrestauranger. Som en del av vår nya tävling Restaurangjakten passar vi på att belysa en adress i taget lite extra i vintermörkret. Först ut är Grappa Matsal & Bar, ett givet stopp för många i redaktionen sedan länge. Här lockar välbesökta afterworks, en italiensk meny och trevlig service måndag till lördag.

Grappa är lite av en kameleont - kvarterskrog möter populärkrog, beroende lite på vilken dag och tid på dygnet man besöker restaurangen. Kvarterskrogsstämpeln får man mycket på grund av den intima och gemytliga atmosfären. Luftiga och stora lokaler till trots är man fortfarande en mysig krog där det både finns plats för det lilla samtalet och dejten.
Den enda invändningen mot ovan nämnda argument skulle i så fall vara att man är lite för populär (läs: ett lyxproblem i dessa sammanhang). Afterworken är en av kvarterens mest välbesökta, den italienska menyn är hiskeligt efterfrågad och uppskattad både i matsal och bar. Grappa är som den populäraste eleven i klassen, alltid efterfrågad och omringad av vänner.

Det är trots allt så de flesta av restaurangens stammisar verkar se på stället. Som att komma hem, eller att besöka en gammal vän. Vasastan må krylla av populära restauranger med bred profil, men maken till mysigt ställe är svårt att finna.

Mer info och bilder om Grappa finner du här.

Etapp II av tävlingen Restaurangjakten är nu igång. Vilken restaurang söker vi denna gång? Var med och tävla här.