I början av juni öppnar Naturhistoriska upp efter renoveringar. Foto: Jonas Sverin/pressbild I början av juni öppnar Naturhistoriska upp efter renoveringar. Foto: Jonas Sverin/pressbild

Naturhistoriska slår upp portarna på nytt

Efter att ha varit stängt i över ett halvår är ett datum satt för när Naturhistoriska riksmuseet åter slår upp dörrarna för allmänheten. Från och med den 4 juni välkomnas besökare att ta del av museets spännande utställningar om natur, miljö och historia. 

Det var på grund av renoveringar av innertaket som Naturhistoriska riksmuseet stängde ner den 29 augusti 2023. Nu meddelar Statens fastighetsverk, som är museets hyresvärd, att arbetet kommer vara klart i mitten av maj, varav verksamheten kommer vara redo att öppnas upp i juni.

–Vi gläder oss åt att museet snart kan öppna igen. Arbetet har varit omfattande och komplicerat, särskilt i entréhallen. Allt går enligt plan med putsarbetena och vi ser framemot öppningen, säger Ellinor Magnusson, fastighetsdirektör på Statens fastighetsverk, i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– Jag hoppas att besökarna också uppmärksammar att entrédörrarna har fått en ny tidstypisk ådringsmålning och att glaskupolen i taket skiner extra klart.

Information
Visa på karta
  • Datum
    4 juni