Nike hyllar Zlatan med egen jacka

Zlatan Ibrahimović är en enastående fotbollspelare med en meritlista som få kan konkurrera med. Hans hunger efter seger är enorm, vilket har gjort honom till den han är idag. Nike Sportswear hyllar en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna med en specialgjord Nike Destroyer-jacka. Omarbetad för hand och med mycket speciella brodyrer är jackan som Zlatan, helt unik.

- Jag försöker ha en egen stil, både på och utanför planen. Att få en jacka som den här var både oväntat och kul. Jag har jobbat hårt för att komma dit jag är idag och den här jackan speglar det, men samtidigt är inget över ännu, det finns fortfarande mycket kvar att vinna, säger Zlatan Ibrahimović.


Med Zlatans Nike Destroyer firar Nike Sportswear inte bara Zlatan, utan även Varsity-jackans arv. På en klassisk Varsity-jacka sys text och emblem på för att berätta om ägarens idrottsprestationer. På Zlatans ersätts emblem och märken med broderade avbildningar av Zlatans egna tatueringar. För att få hjälp med att återskapa tatueringarna på ett så verklighetstroget sätt som möjligt rekryterade Nike Sportswear Zlatans tatuerare Christian Wagner och modedesignern Julia Hederus.


Nike Sportswear har skildrat hur jackan blev till i en kortfilm som döpts till "Crafted for Destruction". Namnet anspelar på faktumet att få spelare är lika effektfulla som Zlatan, både på så väl som utanför planen, något hans motståndare fått uppleva många gånger under hans karriär.

Filmen visar hantverket som ligger bakom skapandet av jackan. Det hela börjar i en tatueringsstudio i Stockholm, där Zlatans tatueringar en gång också föddes.

Zlatans jacka kommer att visas upp för allmänheten på den anrika sneakerbutiken Sneakersnstuff i Stockholm i samband med stormatchen mot FC Barcelona som spelas i Milano. Jackan kommer vara utställd i en månad med start den 21:a november.

Jackan har alltså endast gjorts i ett exemplar - Zlatans. Men modellen, utan den speciella brodyren finns att köpa på Sneakers'n'stuff.

Mer info: Sneakers'n'Stuff