NK introducerar nytt konstcafé: Art Bakery

Nordiska Kompaniet presenterar ett helt nytt matkoncept där konst och bakverk möts i en perfekt kombination. Här huserar Sveriges bästa entreprenörer inom mat och bakning, med bland annat Johan Sörberg. Även Melanders Group tar plats i den nya utbyggnaden av NK Parkaden tillsammans med bland annat Art Bakery, vilket blir en het destination för mat och umgänge.

Art Bakery centrerar kring innovation och kreativitet, och när det kommer till bageriet, inredningen, tavlorna på väggarna och maten kommer konst att vara närvarande. Lokalen har fyllts med färg, form och innovativa smaker där sortimentet alltid är föränderligt. Här får Johan Sörberg, en av Sveriges främsta bagare tillsammans med Melanders Group en chans att experimentera och utmana det klassiska utbudet av bakverk och mat.

- Min vision är att skapa ett levande bageri med ett sortiment som andas konstverk. Fokus kommer att ligga på smak, färg, innovation och experiment. Jag är spänd på möjligheten som Art Bakery ger och jag kommer att skapa ett rörligt sortiment baserat på säsong och tillgång på råvaror. Man kommer också att kunna se in i konditoriet, vilket förmedlar känslan till gästen, säger Johan Sörberg.

Art Bakery satsar på att lyfta modern och innovativ konst och beklär väggarna med artister från olika gallerier, först ut är Absolut Art. Konsten kommer att bytas ut tre till fyra gånger per år och utställningar, afterworks och live art kommer att vara några av de inslag du kommer att kunna ta del av. Är du sugen på att göra en investering kommer även konsten gå att köpa på plats.

- När det stod klart att NK skulle växa och öppna helt nya ytor tvärs över gatan kändes det givet att presentera något helt nytt. Art Bakery blir inte bara ett komplement till våra befintliga matavdelningar utan ett urbant vattenhål som andas modern kultur, aktualitet och inspiration. Vi är naturligtvis jätteglada att få arbeta med Melanders Group och Johan Sörberg, framstående inom sina områden, säger Andreas Edström, varuhuschef på NK i Stockholm.

Bageriets inredning är signerad Åke Axelsson, en av Sveriges främsta inredningsarkitekter och möbelformgivare.