NK lanserar egen modegala

Nu vill Nordiska Kompaniet ta ett nytt grepp om Modesverige. Under hösten arrangerar varuhuset för första gången en egen modegala som ska hylla svensk design och premiera framstående modeskapare. Årets tema kallas "The Beginning of a Nordic Tale".

Under galan, som i år går av stapeln på Stockholms Stadsteater den 20 september, delas fyra priser ut till personer som anses bidrar till utvecklingen av svensk design och mode. Priserna utses av NK respektive en utvald jury bestående av bland andra Elin Larsson, hållbarhetschef på Filippa K, NK-profilen Ulrica Kejler och modedoktorn Philip Warkander.

- Då vi valde jury var det viktigt för oss att flera olika områden täcktes in, exempelvis är Elin Larsson expert på hållbarhet, Ulrica Kejler har stenkoll på NK som varuhus och Philip har en annan typ av kompetens, en mer akademisk sådan, säger Daniel Stipich som är marknadschef på Nordiska Kompaniet.

Vinnaren av det fjärde priset utses av allmänheten genom en omröstning på NK:s hemsida som startar den 22 augusti och pågår i två veckor.

NK Talks
I samband med galan lanseras även NK Talks, ett forum för samtal kring ämnen som hållbarhet, svenskt mode, skönhet, mat och livsstil. NK Talks sker den 20-25 september i ljusgården.

- Exempelvis kommer Roland Hjort från Whyred prata om street mode och Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow prata om svenskt mode och stil, för att nämna några få, säger Daniel Stipich.

Mer information: Nordiska Kompaniet (NK)