Nook flyttar till Stockholmsverken

Efter åtta år på Åsögatan planerar prisbelönta kvarterskrogen Nook att flytta till Stockholmsverken. I samband med flytten växer de från 200 till ungefär 1000 kvadratmeter.

Nook har blivit en favorit bland både närboende och mer långväga gäster. Restaurangen, som är känd för att hämta influenser från både streetfood och fine dining, har flera år i rad fått Guide Michelins BiB Gourmand, en utmärkelse till krogar som serverar bra mat till rimliga priser. I augusti 2022 flyttar den till Stockholmsverken på Rosenlundsgatan, där flera andra populära matkoncept har etablerat sig på senare tid.

– Nook är en mysig kvarterskrog och den känslan vill vi verkligen behålla även efter flytten. I de nya lokalerna ser vi fram emot att presentera flera nyheter och samtidigt leverera Nook till fler gäster. Det ska också bli kul att bli en del av Stockholmsverken och den spännande utveckling som äger rum här, säger Alexander Bäckman, restaurangchef på Nook, i ett pressmeddelande.

Den nya restaurangen kommer att bestå av fyra delar, varav en är matsalen. Restaurangen kommer även att ha två uteserveringar.

– Vi har många spännande planer för restaurangen och återkommer framöver med mer information om vad vi kommer att erbjuda här, säger Alexander.

Nook planerar att öppna i Stockholmsverken på Rosenlundsgatan 33 i augusti 2022.