Nook flyttar till Stockholmsverken

Efter åtta år på Åsögatan planerar prisbelönta kvarterskrogen Nook att flytta till Stockholmsverken. I samband med flytten växer de från 200 till ungefär 1000 kvadratmeter.

Nook har blivit en favorit bland både närboende och mer långväga gäster. Restaurangen, som är känd för att hämta influenser från både streetfood och fine dining, har flera år i rad fått Guide Michelins BiB Gourmand, en utmärkelse till krogar som serverar bra mat till rimliga priser. I augusti 2022 flyttar den till Stockholmsverken på Rosenlundsgatan, där flera andra populära matkoncept har etablerat sig på senare tid.

– Nook är en mysig kvarterskrog och den känslan vill vi verkligen behålla även efter flytten. I de nya lokalerna ser vi fram emot att presentera flera nyheter och samtidigt leverera Nook till fler gäster. Det ska också bli kul att bli en del av Stockholmsverken och den spännande utveckling som äger rum här, säger Alexander Bäckman, restaurangchef på Nook, i ett pressmeddelande.

Den nya restaurangen kommer att innehålla tre olika koncept. Det blir även uteserveringar och ett eget bryggeri.

– På 'undervåningen' hittar man vårt finare middagsrum. Här kommer vi att servera våra klassiska trerättersmenyer och snacks. En av nyheterna här är totalupplevelsen Nook Full Experience som är en sittning där allt serveras på ett eget exklusivt, specialdesignat bord. Här får bara de absolut bästa råvarorna plats. Det är här vi tar ut svängarna till max i köket; vår kreativitet får gå bananas helt enkelt, berättar Gustaf Larsson, kökschef och partner på Nook.

– På entréplanet blir det lite som gamla baren på Åsögatan. Härliga snacks, sharing-rätter och massor av gott att dricka. Här finns även vårt uterum som går under smeknamnet 'Muttern', perfekt för större sällskap upp till cirka 40 personer. Här kommer vi även ha en öl-gästkran där gästerna själva kan servera sitt sällskap. Och sen har vi Nook Market där man kan droppa in i för att käka lunch eller middagi vår härliga miljö eller ta med. God öl, fina viner, här finns allt, berättar Alexander Bäckman.

Nook öppnar i Stockholmsverken den 25 augusti.