Nook

4,0
1 betyg
Redigera Nook

Prisbelönta Nook, som tidigare låg på Åsögatan, har blivit berömt för sin kombination av streetfood och fine dining. Idag ligger restaurangen i Stockholmsverken och rymmer både övervåning och undervåning med olika koncept för den som vill äta, ta ett glas eller handla med sig mat. Influenserna kommer från Frankrike och Asien, med inslag som Nooks kända steam buns.

Undervåningen
På undervåningen hittar man Nooks lite finare middagsrum med dov belysning och skandinavisk design. Här serveras klassiska trerättersmenyer i säsong, med inslag från Frankrike, Asien och andra delar av världen, men också Nooks egen öl, lagrad gin, utvalda viner och avec. För en riktig helkväll kan man boka Nook Full Experience, en stor avsmakningsmeny med fokus på finaste råvaror och kreativitet, serverad på ett exklusivt, specialdesignat bord. Den som vill ha kaffe och avec kan även slå sig ner i vardagsrummet, Rolfs Hörna, som också ligger på undervåningen.

Övervåningen
På Nooks övervåning har man bevarat lite av den gamla känslan från baren på Åsögatan, med avslappnade vibbar och kaklad bar. Här kan man mötas upp och skapa sin egen måltid med snacks och varmrätter, eller dela runt bordet, och ta ett glas. Vill man droppa in för lunch, middag, en öl eller ett glas vin, då är det NOOK Market som gäller. En avdelning i avskalad, asiatisk stil där bland annat Nooks omtalade buns serveras. Undervåningen består även av uterummet Muttern, med plats för sällskap på upp till 40 personer och tillgång till en öl-gästkran. 

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
18 nov 2022


ÄNTLIGEN besökte jag Nook. Varit på min lista så länge nu.

Otroligt trevlig service. Från när vi kom tills när vi gick. Proffsig och hands-on utan att bli för på.

Nook erbjuder ett smalt utbud av cocktails vilket förv... Visa hela »