Med bara några få dagar kvar till fettisdagen presenterar Grand Hôtel och deras nya huschampagne Ruinart en exklusiv variant på semla – champagnesemlan.
Lagom till fettisdagen, som i år infaller den 5 mars, lanseras nu champagnesemlan. Bakverket har tagits fram av Grand Hôtels egna konditori, i samarbete med champagnehusets Ruinart och deras ”R” Brut som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.
Den populära champagnen har länge varit en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.
– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.
Champagnesemlan kommer att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel från och med måndag den 4 mars till och med den söndag 10 mars och kommer att kosta 55 kronor.