Pressbild Pressbild

Nu lanseras en exklusiv champagnesemla

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Med bara några få dagar kvar till fettisdagen presenterar Grand Hôtel och deras nya huschampagne Ruinart en exklusiv variant på semla – champagnesemlan.

Lagom till fettisdagen, som i år infaller den 5 mars, lanseras nu champagnesemlan. Bakverket har tagits fram av Grand Hôtels egna konditori, i samarbete med champagnehusets Ruinart och deras ”R” Brut som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.

Den populära champagnen har länge varit en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.

– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Champagnesemlan kommer att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel från och med måndag den 4 mars till och med den söndag 10 mars och kommer att kosta 55 kronor.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.