Eventets datum har passerat.
Nu lanseras en exklusiv champagnesemla
Publicerad 27 feb. 2019
Med bara några få dagar kvar till fettisdagen presenterar Grand Hôtel och deras nya huschampagne Ruinart en exklusiv variant på semla – champagnesemlan.
Lagom till fettisdagen, som i år infaller den 5 mars, lanseras nu champagnesemlan. Bakverket har tagits fram av Grand Hôtels egna konditori, i samarbete med champagnehusets Ruinart och deras ”R” Brut som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.
Den populära champagnen har länge varit en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.
– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.
Champagnesemlan kommer att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel från och med måndag den 4 mars till och med den söndag 10 mars och kommer att kosta 55 kronor.