Nu öppnar Freyjas terrass: “VM i takterrass”

Hemlighetsmakeriet har pågått sedan öppningen – minst. Nu står det klart att Stureplansgruppens Söderetablering Freyjas takterrass går under namnet Söder och kommer att fokusera på cocktails, konst och korv. Själva kallar de det “VM i takterrass” och öppnar dörrarna den 10 maj.

Visionen är att gästerna ska kunna komma för att se när solen går ner över Stockholms kåkar och kullerstenar och bara njuta av vad livet har att erbjuda. Här får 400 bargäster plats, med panoramautsikt över Djurgården, Gamla stan, Riddarfjärden och Södermalm. Exteriören står Gert Wingårdhs arkitekter för.

Största fokuset ligger på cocktaillistan som är fylld med Söderinfluenser, med namn som Röda Linjen och Cykla till Bahamas. Till drycken erbjuds en slags Södervariant av streetfood: korv med bröd, rätt och slätt.

Genom ett samarbete med pr- och kulturbyrån Kollektivet Livet kommer de dessutom att kunna satsa på konst. De senaste dagarna har exempelvis Thomas “OKOK” Gunnarsson, känd från konstnärsgruppen och sprayburkskollektivet Tags and Throws, målat terrassen. Terrassen kommer kontinuerligt att uppdateras med samtida konst, skapad på plats. Nästa konstnär tar vid i augusti.

– Under(bar) himmelsöder har allt en takterrass ska ha: två fantastiska barer, en korvkiosk, en sinnessjuk utsikt som får hjärtat att sucka av stolthet över Stockholmsälskan, och Söderromantik, skriver barchef Jimmy Dymott i ett pressmeddelande.