Nu öppnar Skeppsbron 10 i Gamla stan

I Sjöfartshuset öppnar nu Skeppsbron 10, som ska bjuda på mellanrätter med lokala råvaror och smaker från hela världen. Bakom restaurangen står ett team av kockar med erfarenhet från internationella stjärnkrogar.

Krögarna Lowe Karlsson och Magnus Jonasson har tidigare arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris. Nu slår de upp dörrarna till Skeppsbron 10 i ett välbevarat 1600-talshus vars gatuplan har totalrenoverats. 

– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar, säger Lowe Karlsson i ett pressmeddelande.

I köket huserar köksmästarna Christian Siberg, som bland annat varit finalist i Årets Kock tre år i rad, och Jon Hollström. Menyn består av lokala råvaror i säsong, tillagade med hög teknik och lekfullhet.


Foto: Tilda Tillman

Utöver en vinkällare med klassiska viner finns även en cocktailbar ledd av Erik Nilsson, som deltagit i internationella bartendertävlingar. Bland dryckerna hittar man kvalitetssprit och innovativa cocktails som matchar ambitionen i köket.

Skeppsbron 10 öppnar den 20 april och håller öppet kvällstid från tisdag till lördag. Restaurangen har 48 sittplatser samt ett chef's table i köket med ytterligare tolv platser.