Restaurang Skeppsbron 10

4,3
6 betyg
$$$-$$$$
Restaurang
Cocktailbar
Hemsida
Instagram
Skeppsbron 10
4,3
6 betyg
Hemsida
Instagram

På Skeppsbron 10 står innovativa och lekfulla menyer i fokus. Själva beskriver de rätterna med ord som höga smaker och spännande tillagningstekniker och kryddningar. Hit kan man komma både för en ambitiös avsmakningsmeny och ett AW-glas i baren eller på uteserveringen.

En restaurang som jobbar enligt vad säsongen erbjuder är Skeppsbron 10, som föga förvånande hittas på just den adressen i Gamla stan. I sober miljö bestående av tre delar – matsalen, chef's table och baren – serveras utvalda råvaror i form av avsmakningsmenyer med så lokala råvaror som möjligt, och guldkorn från resten av världen.

I den eleganta matsalen serveras hel eller halv avsmakningsmeny, bestående av mindre snacks och lite större mellanrätter tillsammans med goda viner. Här dinerar man bland stora speglar, tavlor, mjukt möblemang och såväl dova som lekfulla färger.

Intill köket hittas också baren, där det serveras ett levande utbud av några av världens bästa viner och smakrika cocktails i en skön, avslappnad atmosfär. Här kan man exempelvis beställa in något litet att äta eller komma på en fördrink innan middagen.

För en snäppet lyxigare upplevelse kan chef's table vara ett alternativ. Då sitter man precis intill köket och ser kockarna i action tillaga menyn på tolv serveringar. De ändras efter säsong och matchas med ett generöst dryckespaket. Då och då ordnas också små, exklusiva gästspel med inspirerande kockar, vänner, kollegor och producenter.

Är det istället en större baluns på gång, kan man boka någon av de vackra salongerna och matsalarna på resten av husets tre våningsplan. De tar 15–146 gäster och passar såväl större middagar som möten och fest med både företag och för privata tillställningar.

Föreslå ändringar

Recensioner av Skeppsbron 10

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 juli 2022

Både mat- och servicemässigt toppklass. Alla rätter var magiska. 👏 Stället i sig är trevligt. Ganska lugnt.

På den negativa sidan fanns några mindre detaljer: Rätternas storlek (därmed blir det väl pricy), lite lång väntan vid... Visa hela »

29 juli 2023

Vi bokade chambre separee och det var mysigt att ha eget space och kunna se in i köket. Kanske hade jag lite för höga förväntningar men jag tyckte nog att upplevelsen motsvarade inte hypen. Första hälften var jättebra och resten av menyn hade behövt lite... Visa hela »

13 juni 2023

Grymt hög nivå på mat mitt på Skeppsbron. En ny klassiker med nutidens matupplevelse

20 apr. 2022

Mycket god mat i mysig lokal.

24 apr. 2022

Efter att ha varit öppet bara ett par dagar räknade vi med en lite rörig och osammanhängande upplevelse - det var helt fel! Otroligt bra och vällagad mat, trevlig lokal samt grym personal! Helt klart i lilla ego-klass - hit kommer vi gå igen

1 juni 2023

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

21 mars 2022

En fantastisk plats på jorden för alla som vill äta och dricka gott.